Centrale avem, instalatori avem, se caută şefi de şantier. Cine aduce căldura în şcolile Galaţiului

Centrale avem, instalatori avem, se caută şefi de şantier. Cine aduce căldura în şcolile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În sfârşit, licitaţia pentru montarea centralelor termice în peste 40 de unităţi de învăţământ şi-a desemnat câştigătorii contractelor a căror valoare totală finală se ridică la 10.763.280 de lei fără TVA. De bine ce s-a încheiat procedura - pentru care primarul Ionuţ Pucheanu, nemulţumit de întârziere, le-a dat o bilă neagră angajaţilor – a şi fost lansată o nouă achiziţie, pentru găsirea unor şefi de şantier.

„Am încheiat procedura, din păcate, cu mult prea târziu din punctul meu de vedere. O bilă extrem de neagră pentru angajaţii Primăriei care s-au ocupat de acest proiect! S-au fâţâit în a găsi tot felul de soluţii”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune tv, o nemulţumire despre care aţi mai putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”. Pentru această licitaţie, grădiniţele, şcolile şi liceele au fost împărţite în 12 loturi, în funcţie de adresă, iar firmele sau asocierile care le vor monta centrale nu sunt doar din Galaţi, ci şi din Sibiu, Bucureşti şi Curtea de Argeş.

Cine şi ce a câştigat

Potrivit datelor oficiale, Asocierea Lemacons SRL – Cyclon Tech SRL va monta centrale termice la Şcoala nr. 29, grădiniţele cu program prelungit nr. 9, „Alice”, „Codruţa”, „Steep by Steep” şi „Motanul Încălţat” şi la grădiniţele cu program normal nr. 40 şi „Motanul Încălţat” – Anexa.

La grădiniţele cu program prelungit „Camil Ressu”, nr. 56 şi 7, la grădiniţa cu program săptămânal nr. 32 şi la şcolile gimnaziale nr. 16, 24, 25, 18 şi 31, centralele termice vor fi instalate de SC Aqva Termo Sanit SRL din Curtea de Argeş.

Asocierea Tancrad SRL – Primo SRL a câştigat contractul pentru montarea centralelor la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei” şi la şcolile gimnaziale nr. 33, „Mihai Viteazu” şi „Grigore Moisil”.

Firma sibiană Baltur Sib SRL va aduce căldura în calorifere la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” şi la Colegiul Naţional „Costache Negri”.

Liceul Tehnologic „Mircea Eliade” şi Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” vor avea centrale termice instalate de Romterm Bucureşti.

Liceul Tehnologic de Marină va beneficia de serviciile Asocierii Aeg Tehnology SRL – Tehnoterm SRL.

Tot o asociere, formată din Lemacons SRL – Sof Instal Proiect SRL a câştigat contractul pentru încălzirea şcolilor gimnaziale „Miron Costin” şi „Sf. Grigore Teologul”.

Firma Primo SRL a câştigat, atât în asociere, cât şi de una singură, instalarea centralelor termice la trei loturi de şcoli. În asociere cu Tancrad, firma va monta centrale la grădiniţele cu program normal nr. 27 şi 44, la grădiniţele cu program prelungit nr. 30 şi „Voinicelu” şi la şcolile gimnaziale nr. 9 şi 5. În schimb, se va ocupa singură de lucrări la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, la şcolile gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, „Sf. Împăraţi”, „Dan Barbilian” şi nr. 10, şi la grădiniţele cu program normal nr. 11 şi „Lizuca”.

Achiziţie pentru asistenţă tehnică

Potrivit anunţului postat pe propriul portal, până astăzi, 23 octombrie, ora 14,00, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele în cadrul achiziţiei publice lansate pentru „Servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor de execuţie (Dirigenţie de Şantier) centrale termice unităţi învăţământ”. Valoarea estimată a contractului este de 107.616 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Conform Biroului de presă al municipalităţii, motivul acestei achiziţii îl constituie faptul că Primăria nu are suficientă capacitate să supravegheze lucrările de montare a centralelor în şcoli, şi atunci, pentru buna desfăşurare, va contracta această misiune. Scopul serviciilor de supervizare este acela de a oferi Primăriei garanţia că instalatorii de centrale îţi vor îndeplini toate responsabilităţile asumate prin contact, din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate şi siguranţă.

Numai că, imediat ce au lansat achiziţia, funcţionarii au fost nevoiţi să revină cu clarificări pentru că le-a „scăpat” un aspect important. Potenţialii ofertanţi au atras atenţia că din caietul de sarcini lipseşte lista unităţilor de învăţământ unde vor fi montate centrale termice.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, 15 noiembrie este termenul până la care vor putea fi făcute lucrări de instalare a centralelor termice la unităţile de învăţământ: „La şcolile în care nu vom reuşi să implementăm acest proiect vom merge, la fel ca anii trecuţi, pe sistem centralizat”.

Citit 6209 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.