Aleşii locali au votat DESFIINȚAREA ZONELOR UNITARE de ÎNCĂLZIRE
Foto: Anca Melinte

Aleşii locali au votat DESFIINȚAREA ZONELOR UNITARE de ÎNCĂLZIRE
Aleșii locali au avut ieri o ședință-maraton cu situații absurde
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Cu 69 de proiecte pe ordinea de zi, şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local a semănat mai degrabă cu un spectacol de teatru, pe alocuri vesel, pe alocuri absurd, dar şi costisitor. Aleşii au fost aplaudaţi de un grup de artişti din secţiile orchestră, cor, balet şi revistă, salariaţi ai Fundaţiei „Andreiana Juventus”, care au venit să le mulţumească pentru că vor redeveni artiştii Teatrului Muzical "Nae Leonard", pe care îl slujesc. Prin votul consilierilor, s-a pus capăt situaţiei absurde din ultimii şapte ani, iar Galaţiul va avea din nou, de la 1 ianuarie 2018, trei teatre - de Păpuşi, Dramatic şi Muzical. Şi dacă tot veni vorba de situaţii absurde dispărute, trebuie spus că, tot prin votul aleşilor, au fost desfiinţate zonele unitare de încălzire în municipiul Galaţi.

Şedinţa a avut parte şi de un moment de teatru absurd: proiectul de hotărâre privind majorarea finanţării acordate Clubului Sportiv Phoenix Galaţi. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi după ce iniţial a fost supus votului aleşilor şi s-a anunţat că a fost aprobat. Rezultatul votului a fost contestat de unii consilieri care au cerut insistent repetarea votului, ba chiar au ameninţat că vor ataca hotărârea în contencios, blocând astfel aplicarea ei. În cele din urmă, fiecare ales a fost invitat să spună cum a votat şi, pentru că rezultatul anunţat iniţial nu mai avea legătură cu realitatea, s-a preferat retragerea proiectului de pe ordinea de zi a şedinţei.

Spectacolul aleşilor a fost şi unul scump: au fost aprobate majorarea cu aproape zece lei a preţului local al energiei termice facturate populaţiei, dar şi acoperirea parţială a pierderilor induse de furnizarea energiei termice.

Vom reveni asupra proiectelor votate sau retrase de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

Citit 9934 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.