Cine va DESZĂPEZI oraşul Galați la iarnă. Contracte de peste şase milioane de lei
Foto: Arhiva ”Viața liberă”

Cine va DESZĂPEZI oraşul Galați la iarnă. Contracte de peste şase milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

De constructorii Tancrad, Citadina 98, Lemacons, Veneta Coperture, Gendav, Obercons Comp, Ecosal şi, bineînţeles, de buna coordonare şi organizare a autorităţilor, va depinde deszăpezirea municipiului Galaţi în această iarnă. Cele şase societăţi au câştigat contractele scoase la licitaţie de Ecosal, cu valori de peste şase milioane de lei.

În timp ce Consiliul Judeţean (CJ) caută un constructor care să vrea să deszăpezească drumurile din judeţ, în sezonul rece 2017-2018, întrucât contractul scos la licitaţie nu a stârnit interesul niciunei firme, municipalitatea se poate declara, cel puţin teoretic, pregătită pentru iarnă. Toate cele şase zone în care a fost împărţit Galaţiul au cel puţin câte un operator care să acţioneze atunci când va fi polei, va ninge sau va viscoli. Societatea Tancrad va deszăpezi aproximativ jumătate de oraş. În principiu, firmele vor acţiona acolo unde au făcut-o şi în trecut.

Zona 1 - Veneta Coperture

În Zona 1, care va cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Zona Cătuşa 1 şi Dimitrie Cantemir, va acţiona SC Veneta Coperture SRL, care a câştigat contractul cu o ofertă de 579.300 de lei (valoarea estimată a fost de 614.940 de lei). Conform datelor furnizate de conducerea Ecosal, firma este pregătită să acţioneze cu şase încărcătoare frontale, nouă buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zona 2 - Citadina şi Lemacons

În Zona 2, căreia îi sunt arondate cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Cătuşa 2 şi Ţiglina II, vor lucra constructorii Citadina 98 şi Lemacons. Cele două societăţi şi-au adjudecat contractul cu o ofertă de 894.853 de lei, faţă de 902.220 de lei, cât fusese estimat. Firmele sunt pregătite să acţioneze cu nouă încărcătoare frontale, 14 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zona 3 - Gendav

Cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti, care compun Zona 3, vor fi deszăpezite de SC Gendav SRL, care a câştigat contractul cu o ofertă de 1.052.790 de lei (faţă de 1.068.540 lei - valoare estimată). Firma va acţiona cu 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat.

Zonele 4 şi 5 - Tancrad

Tancrad va deszăpezi Zona 4, care cuprinde cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, Faleza Inferioară, Zona Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Coşbuc, Al. Măcelaru şi strada Traian, şi Zona 5, care cuprinde cartierele Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri, din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. În Zona 4, pentru care constructorul a licitat 986.700 de lei (faţă de 992.940 - valoarea estimată), Tancrad va acţiona cu nouă încărcătoare frontale, 17 buldoexcavatoare, un autogreder şi un bobcat. În Zona 5 (câştigată cu o ofertă de 1.085.784 de lei, faţă de 1.092.360 de lei - valoarea estimată), Tacrad va acţiona cu 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, un autogreder şi două bobcat.

Zona 6 revine tot Ecosal

Zona 6, care cuprinde cartierele Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan Cel Mare, având ca limite străzile Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului, va fi deszăpezită, şi în acest an, de Ecosal, care va acţiona cu tractoare, sărăriţe şi buldoexcavatoare, pe care le are deja în dotare.

De precizat este că, în cazul în care va fi nevoie, Ecosal va închiria de la Tancrad autocamioane cu lame şi sărăriţe (constructorul a câştigat un contract de 381.570 de lei, pentru oferirea spre închiriere a şapte astfel de utilaje). De asemenea, un contract în valoare de 296.130 de lei, pentru oferirea spre închiriere a 20 de buldoexcavatoare a câştigat şi Obercons Comp. Ecosal ar mai putea să închirieze şi 20 de autobasculante de la Tancrad sau Obercons Comp, cea din urmă depunând o ofertă mai avantajoasă. Însă contractul nu a fost încă atribuit, din cauză că nu a fost încheiată perioada dedicată contestaţiilor.

Citit 5379 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.