Oferta de pace a primarului Pucheanu | Proiect în beneficiul gălăţenilor şi al brăilenilor, pe terenul de la Vădeni

Oferta de pace a primarului Pucheanu | Proiect în beneficiul gălăţenilor şi al brăilenilor, pe terenul de la Vădeni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a publicat, în ediţia de ieri, un punct de vedere tranşant al prim-ministrului Mihai Tudose, pe tema terenului agricol de la Vădeni, pe care aleşii Galaţiului nu s-au grăbit să-l returneze, aşa cum li se ceruse printr-un Memorandum guvernamental. În replică, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, propune un proiect în beneficiul ambelor comunităţi de la malul Dunării de Jos.

"Îi mulţumesc primarului Pucheanu că a recunoscut public că, în plus faţă de cele 655 de hectare pe care Guvernul i-a cerut deja să le înapoieze statului, Primăria Galaţi a folosit, tot în agricultură, alte 300 de hectare. Cred că domnul primar ar trebui să se preocupe de reintrarea cât mai grabnică în legalitate în ceea ce priveşte sutele acestea de hectare pe care Galaţiul le-a primit prin hotărâre de guvern cu un scop foarte precis: construcţia de locuinţe. În acelaşi context, eu nu înţeleg ce fac organele statului cu privire la acest aspect care înseamnă schimbarea ilegală a destinaţiei unor terenuri şi încasarea ilegală a unor venituri care se cuveneau Primăriei Vădeni din judeţul Brăila. Vom ţine cont, aşadar, de informaţiile primite de la primarul Galaţiului, ceea ce sper că vor face şi instituţiile statului", a declarat premierul Mihai Tudose, în exclusivitate, în ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei". Premierul a ţinut să precizeze că reacţia sa nu are legătură cu faptul că este brăilean.

Prim-ministrul a mai identificat o problemă de rezolvat în sarcina edilului gălăţean: cetăţenii care au domiciliul în cartierul construit pe raza judeţului Brăila şi care, în opinia lui, ar trebui să aibă buletine de Brăila.

Ce spune primarul Galaţiului

Contactat telefonic, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, ne-a declarat că nu a renunţat la ideea de a discuta, cu prima ocazie, faţă în faţă cu prim-ministrul României. Şi, cel mai probabil, acest fapt se va întâmpla lunea viitoare, în cadrul unui eveniment naţional.

Edilul gălăţean nu este câtuşi de puţin descurajat de afirmaţiile dure ale premierului: "Eu cred că securea aceasta a pseudoconflictului dintre Galaţi şi Brăila a fost îngropată de multă vreme, chiar dacă mai sunt destui care bagă băţul prin gard. Aspecte de genul acesta se vor rezolva extrem de rapid, în folosul ambelor comunităţi, şi veţi fi extrem de bine şi de plăcut surprinşi. Dacă presa din Brăila doreşte cancan, eu, primar de Galaţi, nu o să-i ofer cancan!", ne-a declarat edilul.

Acesta ne-a dezvăluit că s-a întâlnit chiar săptămâna trecută cu autorităţile de la Brăila şi că nimeni nu este nici supărat, nici nervos, ba din contră, lucrurile au intrat pe o cale foarte bună. Şi asta pentru că se discută despre un proiect comun, pe zona cartierului Cantemir. "Va fi un proiect în avantajul ambelor comunităţi", ne-a asigurat edilul, preferând să păstreze discreţia asupra detaliilor.

În ceea ce priveşte faptul că locatarii cartierului Cantemir ar trebui să aibă acte de Brăila, primarul Pucheanu este de acord cu premierul şi crede că aceştia ar trebui să fie "vădineni". Rămâne de văzut cum se va rezolva povestea şi ce soartă va avea proiectul de hotărâre privind returnarea terenului agricol din Cantemir, pe care primarul l-a retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, pe motiv că mai trebuie analizat.

Guvernul Năstase a dat, Guvernul Tudose cere înapoi

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", la şedinţa din 13 septembrie 2017, Guvernul condus de brăileanul Mihai Tudose a adoptat un Memorandum cu tema "Transmiterea unei cereri către Consiliul Local Galaţi în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui teren din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului". Concret, este vorba despre o suprafaţă de 655,29 de hectare din cele 1.000 cu care Galaţiul a fost împroprietărit de Guvernul Adrian Năstase, pentru construcţia cartierului Cantemir. Pe terenul cu pricina, situat în comuna Vădeni, judeţul Brăila, nu sunt construite locuinţe ANL, suprafaţa fiind închiriată de Primăria Galaţi pentru agricultură. Iar măsura a stârnit vii dispute în Brăila. Motivaţia pentru care oraşului i se cerea terenul înapoi era aceea că "nu este utilizată potrivit destinaţiei stabilite iniţial", fiind închiriată pentru agricultură.

Galaţiul NU renunţă la terenul de la Vădeni. Primarul Galațiului vrea o întâlnire cu premierul brăilean - CLICK AICI pentru detalii

Citit 11532 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.