Furnalul 5 şi Oţelăria, oprite pentru lucrări de modernizare

Furnalul 5 şi Oţelăria, oprite pentru lucrări de modernizare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

ArcelorMittal Galaţi anunţă oprirea temporară a fluxului cald, pentru lucrări planificate şi extinse de investiţii şi mentenanţă, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Valoarea totală a investiţiilor va fi de peste 30 milioane de euro, unele din cele mai mari din ultimii ani din industria gălăţeană.

Oprirea fluxului cald din combinatul siderurgic presupune, potrivit unor surse de pe platforma metalurgică, inclusiv oprirea controlată a Furnalului 5, alături de Secţia Aglomerare şi Oţelărie. Dintre toate, cea mai complexă este răcirea controlată a furnalului, manevră care se va executa etapizat, pe o perioadă de câteva zile. De asemenea, la repunerea în funcţiune, Furnalul 5 va parcurge o serie de etape pregătitoare speciale. În fapt, astfel de manevre sunt, din punct de vedere tehnic, printre cele mai complexe din siderurgie, comparabile, păstrând proporţiile, cu oprirea sau pornirea unui reactor nuclear. De altfel, în ultimii zece ani, pe platforma siderurgică gălăţeană nu s-a mai efectuat o astfel de operaţiune. Dar această oprire este necesară pentru a putea permite accesul la Oţelărie şi la instalaţiile de turnare, intervenţii care vor aduce şi importante investiţii în modernizarea fluxului cald al combinatului.

"Scopul acestui pachet complex de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi, dar şi de a întări securitatea şi sănătatea în muncă. Lucrările, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, se concentrează mai ales asupra Oţelăriei şi vor include un nou convertizor, un nou cap de turnare la Maşina de Turnare Continuă nr. 4, un pod rulant de mare capacitate şi altele", se precizează în comunicatul de presă al ArcelorMittal Galaţi. De asemenea, siderurgiştii gălăţeni vor profita de oprirea Furnalului 5 pentru a executa şi la acesta o serie de lucrări de modernizare.

Conducerea combinatului a precizat că oprirea fluxului cald va dura aproximativ patru săptămâni, dar nu va afecta clienţii şi nici activitatea laminoarelor, datorită pregătirilor prealabile, în sensul că s-a asigurat un stoc suficient de produse intermediare (brame), astfel încât să fie asigurată continuitatea fluxului de producţie.

Citit 5341 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.