Aproape 8.000 de gălăţeni au cerut bani de centrale

Aproape 8.000 de gălăţeni au cerut bani de centrale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Marţi, 31 octombrie, a fost ultima zi până la care gălăţenii îşi puteau depune dosarele pentru a obţine ajutorul financiar de 3.000 de lei oferit de autorităţi celor care vor să-şi achiziţioneze sisteme alternative pentru producerea căldurii şi apei calde. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, 7.890 de persoane au cerut bani pentru a deveni independente din punct de vedere termic şi, cum era de aşteptat, cei mai mulţi dintre solicitanţi au ales centrale termice pe gaz. Printre opţiunile gălăţenilor se mai numără panourile radiante, centralele electrice, dar şi invertoarele.

Conform datelor furnizate de autorităţi, până miercuri dimineaţă, fuseseră emise şi expediate 7.346 de dispoziţii către solicitanţi, dintre care 7.271 favorabile, în sensul că oamenilor le-a fost aprobat dosarul şi vor primi banii în curând, iar 75 de dispoziţii de respingere a acordării ajutorului financiar de 3.000 de lei.

Unora le-au fost respinse dosarele din cauză că veniturile depăşeau pragul stabilit de autorităţi, deşi solicitanţii declaraseră, pe hârtie, sume mai mici. În urma verificărilor, s-a constatat că respectivele persoane nu au declarat veniturile reale şi astfel au fost descalificate. Printre cei care au fost respinşi se numără şi gălăţeni care şi-au achiziţionat sisteme individuale de încălzire înainte de data de 1 aprilie, dar şi persoane care nu aveau domiciliul la adresa pentru care solicitau banii.

Până marţi, autorităţile făcuseră plăţi efectiv către 5.336 de persoane - în total, 16.008.000 de lei. 

Reamintim că Primăria va relua acest program din primăvară, când vor fi sistate căldura și apa caldă furnizate în sistem centralizat.     

Citit 4609 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2017 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.