Locurile de joacă din Galaţi ar trebui închise

Locurile de joacă din Galaţi ar trebui închise
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Aproape toate parcurile şi locurile de joacă din Galaţi, cu excepţia celor de pe Faleza Dunării, funcţionează fără autorizaţie, au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului, în urma unui control de amploare.

Zilele acestea, în urma unui control realizat la solicitarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), parcul din Micro 20 a fost închis temporar, fără a oferi însă alte explicaţii. Gălăţenii care locuiesc în zonă au descoperit, spre marea lor uimire, o foaie lipită pe panoul de la intrarea în parc, care îi informa cu privire la acest lucru. Din păcate, anunţul nu menţionează când şi dacă parcul va fi redeschis şi nici motivele pentru care s-a luat această decizie.

Pentru a lămuri situaţia, am încercat să luăm legătura cu reprezentaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Galaţi, însă aceştia nu au vrut să ofere nicio explicaţie cu privire la situaţia parcului din Micro 20.

În schimb, Primăria Galaţi ne-a spus că ANPC a constatat că aproape niciun parc din Galaţi nu deţine autorizaţie de funcţionare, cu excepţia Parcului "Viva" şi a Falezei Copiilor, de pe Faleza inferioară. În mod normal, lipsa autorizaţiei de funcţionare ar trebui să atragă după sine închiderea parcurilor. Reprezentanţii Primăriei intenţionează să conteste măsura dispusă de ANPC.

În acelaşi timp, echipamentele din parcurile gălăţene nu au nici plăcuţe de identificare sau pe care să fie explicat modul de utilizare a echipamentelor de joacă, deşi acestea sunt obligatorii.

Cât despre decizia de a închide parcul din Micro 20, reprezentaţii Primăriei au spus că, de fapt, această acţiune a avut loc în cadrul unor controale desfăşurate la nivel naţional de către ANPC, ca urmare a unor plângeri şi reclamaţii care ţin de siguranţa copiilor în parcuri. Parcul din Micro 20 nu este însă înconjurat de gard, astfel că, în ciuda deciziei de închidere, el ar putea fi folosit fără probleme.

Citit 5881 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.