Restructurare urbană | 2,4 milioane de euro, pentru AMENAJAREA ZONEI CENTRALE a Galațiului

Restructurare urbană | 2,4 milioane de euro, pentru AMENAJAREA ZONEI CENTRALE a Galațiului
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Până pe 7 decembrie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă oferte în cadrul licitaţiei pentru amenajarea zonei centrale a oraşului, cuprinsă între strada Navelor (limita blocului P) şi Potcoava de Aur. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor are o valoare estimată de 11.331.992 de lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Pentru a stabili ce anume îşi doreşte pentru acest areal, municipalitatea a plătit 125.000 de lei pentru un studiu peisagistic, realizat de Proiect SA. Potrivit caietului de sarcini, amenajarea vizează: reabilitarea Pasajului "Dunărea", care va căpăta cupole care să-l apere de apele provenite din precipitaţii, reabilitarea sau reconfigurarea fântânilor arteziene, inclusiv a instalaţiilor hidraulice, modernizarea şi reabilitarea scuarurilor şi a spaţiilor de socializare, punerea în valoare a monumentelor istorice şi înlocuirea mobilierului urban. Iluminatul public va fi reabilitat şi completat cu proiectoare cu lumini decorative, amplasate în spaţii verzi şi în pavimente, iar spaţiile verzi vor fi amenajate cu rulouri de gazon, arbori şi arbuşti ornamentali. Se vor face canalizaţii subterane pentru reţele, iar pavajele vor fi din dale de granit. "Ne propunem să redăm centrului oraşului Galaţi strălucirea de odinioară. Proiectul este absolut necesar, câtă vreme de ani de zile zona centrală a oraşului lasă de dorit atât din punct de vedere funcţional şi estetic", a spus primarul Ionuţ Pucheanu, într-o postare pe Facebook. Pentru toate acestea, autorităţile au stabilit că sunt necesare 45 de zile pentru proiectare şi zece luni pentru execuţie.

Ce urmează

Planurile administraţiei locale nu se opresc nici la Potcoava de Aur, nici la P-uri. Dovadă că tocmai a fost lansată licitaţia pentru servicii de proiectare şi realizare a documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru alte două zone adiacente: amenajarea arterei Brăilei, între strada Roşiori şi Potcoava de Aur, şi modernizarea străzii Domnească, între Brăilei şi Gamulea. Valoarea estimată a contractului este de 101.400 de lei.

Citit 10286 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.