Centura Galaţiului, la mâna Guvernului

Centura Galaţiului, la mâna Guvernului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Autorităţile gălăţene aşteaptă undă verde de la Guvern pentru a putea depune proiectul de modernizare a centurii Galaţiului, estimat la aproximativ 40 de milioane de euro şi catalogat drept cea mai importantă investiţie în infrastructura oraşului din ultimii 20 de ani.

Hotărârile adoptate de forurile deliberative locale privind trecerea drumului de centură din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al judeţului Galaţi au ajuns pe masa guvernanţilor în urmă cu mai bine de o săptămână, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea. Autorităţile gălăţene aşteaptă acum ca Executivul să ia act de deciziile aleşilor noştri şi să emită cele două hotărâri de Guvern care le vor permite să acceseze bani europeni pentru modernizarea centurii oraşului.

Reamintim că aleşii judeţeni şi cei locali şi-au dat mâna, în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru a transforma drumul de centură al Galaţiului într-o cale de comunicaţie modernă şi sigură. Întrucât municipalitatea nu poate accesa fonduri europene pentru modernizarea centurii, drumul, de aproximativ 11 kilometri, a fost preluat de Consiliul Judeţean, care, până pe 28 decembrie, trebuie să depună proiectul pentru accesarea fondurilor europene necesare derulării investiţiei, pe axa SUERD. În cazul în care Guvernul nu va emite cele două hotărâri, Galaţiul va pierde posibilitatea accesării de bani europeni pentru modernizarea drumului. În prezent, reprezentanţii CJ şi ai Primăriei lucrează la proiect. 

Citit 7759 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.