Meşterii populari vin la Galaţi de Sfântul Andrei

Meşterii populari vin la Galaţi de Sfântul Andrei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, în cadrul Sărbătorilor Galaţiului, o nouă  ediţie a Târgului de Sfântul Andrei, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie. Ajuns la a XVII-a ediţie, evenimentul reuneşte la Galaţi meşteri populari şi artizani din toate zonele etnofolclorice şi va fi găzduit de Shopping City Galaţi.

Meşterii aduc lemn cioplit din Vâlcea şi Colibaşi, de peste Prut, ceramică tradiţională de Horezu şi Braniştea şi ceramică medievală de la Baia Mare. Cei aflaţi în căutarea unor piese vestimentare sau accesorii care să le completeze ţinuta şi să îi confere personalitate, vor găsi pielărie şi cojocărie din Grumăzeşti, din Ruginoasa şi din Colibaşi, ţesături, ii, costume şi ștergare din Neamț, Bistriţa, Breaza şi de la Hanu Conachi, sau podoabe de la Roman. Nu lipsesc ouăle încondeiate (Moşna, Iaşi), picturile, figurinele, păpuşile şi alte obiecte decorative, dar nici mierea, turta dulce şi dulceţurile preparate tradiţional.

Artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, elevii claselor de folclor de la Şcoala de Arte şi grupurile folclorice din judeţ vor fi prezente pe toată perioada târgului pentru a încălzi atmosfera. 

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10,00-22,00, iar spectacolul de deschidere va avea loc joi, 30 noiembrie, la ora 15,00, în interiorul Shopping City Galaţi. În celelalte zile de târg, gălăţenii se pot bucura de spectacole începând cu ora 17,00.

Citit 6408 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 10:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.