Genica Totolici, înlocuită de la şefia TRANSURB

Genica Totolici, înlocuită de la şefia TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Timp de două zile, pe 2 şi 3 decembrie, societatea publică de transport local va avea un nou director general, cu titlu interimar. Este vorba despre Constantin Graur, şeful serviciului Exploatare din cadrul SC Transurb SA.

Genica Totolici, care din februarie 2005 conduce neîntrerupt destinele societăţii de transport local, nu va mai fi director general Transurb din 2 decembrie, pentru că, aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", mandatul acesteia va expira.

Pentru că ziua de 2 decembrie este una nelucrătoare, Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii s-a întrunit pe 29 noiembrie pentru a lua o decizie cu privire la managementul Transurb. "În urma şedinţei Consiliului de Administraţie, am fost desemnat cu puteri de decizie până pe data de 4 decembrie. Nu cunosc amănunte, dar, fiind zilele acestea de sărbătoare şi de weekend, nu se putea lăsa societatea fără o persoană responsabilă şi au decis să mă desemneze pe mine în această postură. Pentru două zile, 2 şi 3 decembrie, conform deciziei Consiliului de Administraţie, eu sunt director general interimar", ne-a declarat Constantin Graur, directorul serviciului Exploatare din cadrul SC Transurb SA. Acesta nu ne-a putut spune ce anume se va întâmpla luni, 4 decembrie, când va fi zi lucrătoare.

Ce spune Genica Totolici

"Mandatul meu de director este până pe 2 decembrie. Consiliul de Administraţie se va întruni săptămâna viitoare, pentru a numi un director cu mandat provizoriu, până la organizarea unui concurs. Drept de semnătură în locul meu, până la întrunirea Consiliului de Administraţie, are Graur Constantin", ne-a declarat Genica Totolici.

Scrisoarea aleşilor către Transurb

Nu e deloc o glumă! La şedinţa de luni, aleşii locali au votat în unanimitate, un proiect de hotărâre privind aprobarea "Scrisorii de aşteptări a autorităţii publice locale pentru societatea Transurb". Documentul vizează "performanţele aşteptate de la organele de administrare şi conducere ale societăţii Transurb SA Galaţi" şi face parte din setul de acte obligatorii cu care începe procesul de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorilor. Scrisoarea urmează să fie postată pe portalul administraţiei locale pentru a fi luată la cunoştinţă de candidaţii la postul de administrator sau director, aflaţi pe lista scurtă. Această listă scurtă, din care vor fi desemnaţi viitorii membri ai CA va fi stabilită, aşa cum aţi putut citi deja în "Viaţa liberă", de către o firmă de recrutare.

În prezent, CA al Transurb este format din administratori provizorii, pe care aleşii locali i-au numit în luna mai şi cărora în octombrie le-au prelungit mandatele cu încă două luni, întrucât expiraseră. Membri ai CA sunt: Ioan Francisc Bărbuţ - medic, Didina Borteş - economist (ambii membri şi în fostul CA), Romeo Marin - inginer, Cristina Nedelcu - profesor de limba engleză, Adrian-Ion Smărăndoiu - inginer, Costel Văsoi - sculer matriţer, Georgiana-Elena Deaconescu - economist.

Citit 9446 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.