Raportează comentariu

O sa iti raspund pornind de la premiza ca esti o persoana inteligenta

Promovarea obiectivelor culturale, istorice si turistice este unul din mijloacele prin care un oras poate obtine nu doar avantaje culturale, de prestigiu regional, national/international dar si economice.

Turistii romani sau straini pe care reusesti sa ii aduci intr-un oras precum Galatiul , genereaza venituri economiei locale de la hoteluri precum Vega, Galati (Centrum), Danube, Magnus, Viva sau orice alt mic motel din acest oras pana la restaurante precum Panoramic, Perla Dunarii, Café Jou, Corso, Café Anglais si multe altele si magazine in care se vand haine, bijuterii, cadouri, suveniruri, carti sau societatii care inchiriaza autoturisme, saloane de coafura, frizerie, baruri, in paralel veniturile suplimentare aduse de turism aduc si bani la bugetul local prin dezvoltare si national.

Dezvoltarea orasului nu are culoare politica sau nu ar trebui sa aiba.

Pentru ca dezvoltarea orasului si turismului aduce beneficii in final intregii comunitatii locale

Administratia si cetatenii, partidele politice (daca pot), asociatiile trebuie sa incerce sa contribuie in mod pozitiv la dezvoltarea unui oras si a capacitatii sale de a produce venituri suplimentare si bunastare pentru intreaga comunitate.

Sigur, sa faci opozitie negativa fara sa aduci nimic bun orasului tau, este o optiune, una nu foarte buna.

Societatea civila si galatenii care isi iubesc orasul si vor ca intreaga comunitatea a orasului Galati sa poate fi ajutata, trebuie sa sprijine proiectele care pot aduce venituri si bunastare intregului oras.

Cavoul roman nu este decat unul din obiectivele orasului care trebuie utilizat in scopul promovarii orasului si cresterii bunastarii acestuia.

Daca veti participa la tururile organizate de asociatia Mila 80 de exemplu, impreuna cu membri ai administratiei locale, veti descoperi ca exista un numar important de monumente istorice, multe case cu o istorie bogata sau fascinanta care merita promovate.

O sa va ofer numai cateva exemple:

- prima casa de pe strada Culturii, vis a vis de clubul Infinity asa numita casa G. Macri a fost consulatul Spaniei in Galati in perioada Interbelica,
- Clubul Infinity de astazi a fost consulatul Portugalei in Galati,
- In cladirea de la parfumul Teilor cumparata in 1928 de Max Auschnitt, proprietarul fabricii de tablă şi cuie din valea oraşului, a functionat Consulatul Italiei.

Am putea sarbora steagurile acestor tari si placa memoriala in romana, engleza, germana, franceza, in care sa mentionam trecutul sau.

Insasi sediul Vietii Libere a apartinut unui urmas al lui Petru Rares, fiul natural al marelui voievod Stefan cel Mare.

Si exemplele pot continua.

Am putea da magie orasului Galati si nici nu ar costa foarte mult si ne-ar ajuta foarte mult in promovarea turistica a orasului si in final astfel in incercarea de a aduce bunastarea intregii comunitatii locale.