Raportează comentariu

Galatiul are putine lucruri de aratat. Aceasta cladire alaturi de multe altele, reflecta perenitatea si straduinta locuitorilor acestui oras, de-a lungul deceniilor trecute. Ele sunt legatura noastra cu trecutul. Nu mai amintesc de gloria de altadata a acestui oras port, cosmopolit si plin de viata, in dezacord total cu ceea ce este astazi orasul nostru. De ce trebuie daramata o astfel de capodopera, cand suntem atat de saraci fata de alte orase?
Braila are in conservare tot centrul vechi, cu cladiri monumentale care odata renovate vor demonstra viabilitatea si relevanta unei astfel de conceptii: cea a existentei unui "centru vechi".
Bucurestiul, are ca principala atractie, tocmai un astfel de "centru vechi"., iar bucurestenii regreta ca au distrus cu buldozerele vechiul oras, construind cartiere dormitor in locul sau.
Sa nu ajungem si noi, galatenii adevarati, sa gandim ca cei 2 venetici de mai sus, sa ne daramam orasul cu istorie cu tot. Va fi prea tarziu, iar orasul va arata ca esplanada de la Potcoava sau ca lucrarile grotesti de la Pasaj sau de la Spicul!