Raportează comentariu

Domnule, statuia Aparatorii Galatiului, nu este la Spicu, ci in parcul de la fostul Stirex, pe locul de unde a fost daramata de comunisti in anii 60!

La Spicu, este statuia lui Bratianu, care era in Piata Regala, in Galatiul vechi, cu o splendoare arhitecturala, pusa la pamant tot de comunisti pana in 89, iar dupa, urmasii postcomunisti, alesi de prostovani in administratia orasului, le-au lasat in ruina, construindu-si ei megalomanicele stupezenii de neamuri proaste, gen constructia de la Potcoava, cu fatade din sticla, ignorand arhitectura locului, solutiile proiectantilor si arhitectilor,prin abuz de functii ce le detineau in administratia orasului, din lipsa unui Plan Urbanistic General, Zonal si de Detaliu al orasului, pe care acesti edili nu l-au dorit, tocmai sa faca ce vor in orasul asta!

Desi in cadrul Primariei exista/exista institutia arhitect sef, platit din banii galatenilor, marioneta primarului si consilierilor locali!

Personajele respective sunt cunoscute galatenilor, doar i-au votat la fiecare scrutin, fara sa-i sanctioneze, trasi la raspundere, chiar deferiti justutiei, care si aceasta, ar fi trebuit sa se sesizeze din oficiu, in special, cand intrun timp foarte scurt, dintrun salariu de functionar public, faci ditamai constructii in tot orasul, pe terenul municipalitatii, care, un capitalist cinstit le-ar fi facut in doua-trei vieti!

Nu doresc sa fiu tendentios, sigur acesti mahari postcomunisti, alesi in fruntea orasului,care si-au facut averi nemasurabile, au fost foarte buni administratori, oameni de afaceri nenaipomeniti pe domeniul public, au acte in regula, pot dovedi, mai ales ca pe numele lor nu au nimic!
Pentru copchii, bre!

Numai ca pentru oras au fost un blestem, in special in perioada 2000-2008, cand orasul a fost dughenizat, cu aprobari pe capota masinii, chioscuri hidoase pe spatii verzi, garaje, constructii in afara aspectului arhitectural al orasului!

Iar la demolatea acestor ilegalitati platesc galatenii, nu cei care au facut abuzuri!
Vi se pare corect?!

Si culmea, la terminarea mandatelor, nimeni nu a fost tras la raspundere pentru dezastrul acestui oras, nici macar galatenii, alegandu-i in continuare in administratia orasului sau parlament, exstinzand conceptiile lor dezatroase la nivelul intregii tari!

A vazut, a auzit cineva in orasul asta vreun galatean ca protesteaza vis-a-vis de aspectul orasului, ca-l doare de panselutele si bunghisorii aia frumosi din jardinierele de la potcoava si arteziana, roase ca de caini nereparate de 30 de ani!?

Daca, da, dati exemplu, dar sigur s-a auzit cum vis-a-vis, la biserica sf. Spiridon, au daramat gardurile pentru fasole cu ciolan, prescuri, coliva si bautura MOACA, deliciul intregii tari la tv., facand orasul de rusine!

Este laudabil ca Viata Libera face asemenea reportaje, problema este ca absolut toate aspectele semnalate au ramas fara rezolvare,unele s-au adancit, aparand altele noi, fara ca edilul, consilierii locali sa faca ceva!

De 25 de ani se vorbeste de monstruozitatea constructiei din Tiglina, la blocul turn, sau din parcul Eminescu, construite ilegale, iar la fiecare scrutin toti promit....

Unde este atitudinea arhitectului sef din primarie, atat la aceste probleme, cat si la blocurile ghetou din cartiere, sau cele colorate la voia intamplarii peste tot in oras?!

Atat timp cat galatenii isi rup hainele pe ei in primele zile ale anului la plata taxelor si impozitelor, nepasandu-le de modul cum primaria foloseste banii, nesanctionand la vot pe cei care au batjocorit acest oras,pana la deferiri pe mana justitiei, alesii isi vor face mendrele cum vor.

Problema este si imixtiunea politicului in justitie, atunci cand mafiotii din gruparile mafiote, numite partide, aflate la putere, au create portite de eludare a legilor, ca-s parlamentari, interpusi cotizanti la partide, niciodata primarii, consilierii locali nu vor fi trasi la raspundere!

Deci, Viata Libera, la aceste sembalmente de aspect si gospodarire ale orasului, implicati-va ducand problema pana la capat, intrati in primarie, treziti-i la realitate, altfel degeaba scrieti, noi cetatenii, daca nu ne ducem sa-i scoatem de urechi, oradul asta se va afunda si mai tare!

Cu conditia, ca si jurnalistilor, sa nu le fie trasata o anumita masura in reportaje care ar putea deranja!