Ambulanţa Galaţi. Peste 11.000 de solicitări în doar două luni

Ambulanţa Galaţi. Peste 11.000 de solicitări în doar două luni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În fiecare lună, echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi acordă asistenţă medicală de urgenţă şi asigură transportul a mii de pacienţi. Doar în ultimele două luni ale anului trecut, spre exemplu, Ambulanţa Galaţi a intervenit pentru un număr de 11.101 solicitări.

Astfel, în lunile noiembrie şi decembrie din 2017, echipajele de ambulanţă au asistat 9.540 de pacienţi, dintre care 978 au fost copii. Cel mai adesea, ambulanţa este chemată de pacienţi cu boli toracice sau abdominale, pentru cei care leşină, dar şi pentru bolnavi cu accidente vasculare cerebrale sau cu diabet zaharat. În doi la sută din cazuri este vorba despre victime ale agresiunilor, iar un procent din totalul intervenţiilor sunt pentru victimele accidentelor rutiere.
„Procentual, Staţia centrală Galaţi a efectuat 54 la sută din totalul solicitărilor, substaţia Tecuci, 17 la sută, substaţia Târgu Bujor, 10 la sută, diferenţa de 19 la sută fiind relativ egal distribuită între cele patru substaţii de la Pechea, Iveşti, Bereşti şi Tudor Vladimirescu. Am intervenit zilnic cu un număr de circa 20 de echipaje pe judeţ, din care: două echipaje conduse de medic, 14 echipaje conduse de asistent şi patru echipaje de transport, doar cu ambulanţier”, se arată într-un material al SAJ Galaţi.

Snowmobilul, pregătit în caz de vreme rea

În jur de un sfert din activitatea Ambulanţei Galaţi o reprezintă transporturile neasistate, care includ: externări, transport de pacienţi la hemodializă, transport de sânge şi de late produse biologice. „Am verificat şi pregătit snowmobilul din dotare pentru a interveni în cazul pacienţilor la care nu se poate ajunge cu ambulanţa în condiţii de ninsoare abundentă şi de viscol. De asemenea, pentru urgenţa de cod roşu, dispunem de patru dispozitive mecanice de efectuare a compresiilor toracice, necesare în cazul pacienţilor aflaţi în stop cardio-respirator pentru care este necesară resuscitarea timp îndelungat, chiar ore, cum se întâmplă atunci când avem de-a face cu hipotermici”, a concluzionat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Prefectura Galaţi.

Citit 2185 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.