Institutul Cantacuzino, operațional la începutul anului viitor
Foto: agerpres.ro

Institutul Cantacuzino, operațional la începutul anului viitor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mihai Fifor a anunţat, vineri, 2 martie 2018, într-o conferinţă de presă la Bistriţa că Institutul Cantacuzino, care a trecut oficial în subordinea Ministerul Apărării Naţionale la sfârşitul anului trecut, trebuie să devină operaţional la începutul anului viitor. Astfel, vor fi angajaţi 200 de medici, ministrul precizând că există deja o concepţie clară legată de partea medicală, de producţie şi de cercetare, în ceea ce priveşte institutul.

"Pe lângă cei 400 de medici pe care Ministerul Apărării vrea să-i încadreze în armată, se vor angaja anul acesta 200 de medici la Cantacuzino. Se fac angajări, sunt 200 şi ceva de posturi, separate faţă de cele din armată. Cantacuzino trebuie să devină operaţional la începutul anului viitor. Avem o concepţie foarte clară referitoare la producţie şi la cercetare şi la partea medicală. Ne dorim foarte mult ca la Cantacuzino să funcţioneze laboratorul naţional de referinţă care să poată să autorizeze laboratoarele celelalte din ţară. Aşa este normal. Sunt multe lucruri noi despre Cantacuzino, pe care le voi prezenta săptămâna viitoare", a afirmat Fifor.

Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale în luna decembrie 2017 şi a devenit instituţie cu regim militarizat.

Citit 10595 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.