Planta care previne apariţia hemoroizilor

Planta care previne apariţia hemoroizilor
Loboda poate fi folosită în salate, în supe sau în ciorbă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cazul în care nu ştiaţi, anumite plante au efect detoxifiant asupra organismului uman şi ajută la întărirea vaselor de sânge. O astfel de plantă este loboda. Aceasta are un conţinut bogat de glucide, celuloză, substanţe minerale, precum potasiu, fosfor, calciu, dar şi un conţinut notabil de acid oxalic liber, precum şi de pigmenţi clorofilieni şi carotenoizi.

În anumite zone ale ţării, loboda este cunoscută sub denumirea de spanacul nemţesc sau franţuzesc. Planta este folosită mai ales pentru proprietăţile sale antioxidante, dar şi pentru cele detoxifiante. Potrivit specialiştilor, datorită conţinutului bogat de fibre din frunzele de lobodă, acestea au o acţiune benefică în prevenirea cancerului de colon.

Tocmai de aceea, această plantă, pe cât pare de banală poate părea, pe atât de sănătoasă este pentru organism. Loboda conţine şi o cantitate mare de vitamina K şi de vitamina C.

Poţi să o foloseşti în salată, în supă sau în ciorbă. Dacă vrei, te poţi bucura de ea pe tot parcursul anului, mai ales dacă alegi să o conservi la congelator sau la borcan. Poţi chiar să înlocuieşti frunza de varză sau de viţă de vie cu frunza de lobodă la prepararea sarmalelor.

Beneficiile acestei plante nu se opresc însă aici. În cazul în care te confrunţi cu retenţia de apă în organism, alege să mănânci cât mai multe legume, în special lobodă. Pe de o parte, aceasta are o acţiune diuretică semnificativă, remineralizându-ţi, în acelaşi timp, organismul.

Conţinutul de fibre regăsit în lobodă te ajută să combaţi cu succes constipaţia şi ţine la distanţă apariţia hemoroizilor. În plus, datorită conţinutului de vitamina K, loboda te ajută la fixarea calciului în organism, astfel că osteoporoza va fi ţinută oarecum la distanţă, în timp ce vitamina C favorizează procesul de regenerare celulară.

Benefică în cazul afecţiunilor pielii

Este de menţionat că loboda, asemenea spanacului, conţine o cantitate importantă de acid oxalic, motiv pentru care nu este recomandată pacienţilor cu probleme renale. Nu în ultimul rând, utilizată sub formă de fiertură sau de suc, infuzie sau cataplasmă, această plantă poate trata diferite afecţiuni ale pielii sau grăbi vindecarea lor.

Citit 1849 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.