Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant

Zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant

on-line
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac, a semnalat, la sfârşitul săptămânii trecute, că se înregistrează zeci de atacuri cibernetice asupra Registrului Naţional de Transplant.

"O echipă de IT monitorizează acest Registru. Am fost informaţi că sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. Această echipă face faţă şi contracarează toate aceste atacuri", a spus Deac, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Preşedintele Fundaţiei pentru Transplant, Victor Zota, a arătat că, în urmă cu aproximativ doi ani, au fost 1.400 de atacuri informatice într-o singură zi asupra Registrului Naţional de Transplant. "Acum câtva timp au reuşit să ni-l blocheze pentru câteva ore, vreo şase ore a fost blocat. Avem o echipă de IT-işti excepţională, care a reuşit să rezolve situaţia. Nu s-a reuşit să se intre vreodată în registru nostru şi nu cred că se va reuşi vreodată. 50 - 60 sunt în fiecare zi", a arătat Zota.

Citit 591 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 15:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro