Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O singură analiză de sânge ar putea confirma prezenţei diabetului de tip 2, sugerează un studiu publicat recent, pacienţii având astfel posibilitatea de a economisi timp şi bani, notează Agerpres. În prezent, pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului de diabet, se recomandă ca o analiză de sânge în vederea determinării glicemiei pe nemâncate sau testul hemoglobinei glicate (HbA1c) să fie confirmate printr-o analiză suplimentară, în cadrul unei alte vizite la medic.

Însă, efectuarea analizei de două ori necesită timp şi bani şi, poate, chiar şi aşa, să conducă spre un diagnostic eronat, a indicat o echipă de cercetători de la Facultatea de sănătate publică "Johns Hopkins Bloomberg" din Baltimore, Statele Unite. În cadrul studiului recent, oamenii de ştiinţă conduşi de specialista în epidemiologie Elizabeth Selvin au analizat date de la peste 13.000 de persoane incluse într-o cercetare de lungă durată pe tema afecţiunilor cardiovasculare, ce a cuprins şi diabetul, efectuată în Statele Unite, începând din anii '80.

Grupul condus de Selvin a analizat aceste informaţii şi a concluzionat că un rezultat pozitiv pentru glicemie şi HbA1c de la o singură mostră de sânge poate confirma prezenţa diabetului de tip 2. Acest lucru ar putea schimba sistemul de îngrijire, "putând permite o simplificare majoră a liniilor directoare în practica clinică", a menţionat Selvin.

Citit 1107 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 01:14

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro