Peste 2.000 de medicamente au devenit nerentabile

Peste 2.000 de medicamente au devenit nerentabile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aproape 2.200 de medicamente care costa sub 25 de lei în farmacii au devenit nerentabile, după creşterea taxei clawback, în trimestrul al III-lea, la 19,42 la sută, susţin reprezentanţii PRIMER - Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România.

"Această taxă a devenit toxică atât pentru cei peste 8,5 milioane de pacienţi care găsesc tot mai greu aceste medicamente, cât şi pentru producătorii din ţară, care se confruntă cu o criză industrială şi financiară fără precedent", susţin reprezentanţii Patronatului Producătorilor de Medicamente (care reuneşte 16 dintre cele mai importante fabrici de medicamente din ţară), într-un comunicat. Ei afirmă că medicamentele care costă 25 de lei au devenit nerentabile, iar cele care costă sub 15 lei ar genera pierderi de 1-2 lei.

Taxa clawback, introdusă în anul 2009, este criticată constant de marii producători de medicamente, care susţin că a crescut semnificativ faţă de anul trecut. Culmea, aceeaşi taxa a fost criticată săptămâna trecută şi de Ministerul Sănătăţii, în contextul crizei de tratament cu imunoglobulină pentru pacienţii cu imunodeficienţe primare şi boli autoimune.

Citit 1914 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 08:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.