Spitalul de Boli Infecţioase, premiat și el

Spitalul de Boli Infecţioase, premiat și el
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, 23 martie 2021. Un proiect de hotărâre privind acordarea distincției „Premiul Municipiului Galați” Spitalului de Boli Infecțioase "Sf. Cuv. Parascheva" și întregului personal a ajuns, spre dezbatere şi avizare, la comisiile Consiliului Local. Autorităţile încearcă să repare eroarea făcută luna trecută când, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", au premiat personalul tuturor spitalelor din municipiul Galaţi, dar au uitat tocmai de instituţia care tratează chiar bolile infecţioase.


(5 martie 2021) Autorităţile au uitat de Spitalul de Boli Infecţioase! * Articolul publicat în ediţia de joi, 4 martie 2021, a ziarului „Viaţa liberă”, "Premiul municipiului Galaţi pentru personalul unităţilor spitaliceşti”, a suscitat numeroase comentarii din partea gălăţenilor. Nu puţini au fost cititorii care ne-au semnalat, pe bună dreptate, că din listă lipseşte personalul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Cuv. Parascheva”.

Gândindu-ne că a fost poate doar o omisiune din partea autorităţilor în redactarea proiectului de hotărâre, am citit cu atenţie documentele care însoţesc decizia aleşilor. Am descoperit că, iniţial, intenţia autorităţilor, mai precis a Direcţiei Relaţii Publice şi Managementul Documentelor din cadrul Primăriei Galaţi, a fost alta.

Conform documentelor, Direcţia de Relaţii Publice le-a solicitat spitalelor din municipiul Galaţi, UPU-SMURD şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean să transmită cel mult două nominalizări pentru acordarea distincţiei "Premiul municipiului Galaţi". Răspunsul primit din partea Spitalului de Pneumoftiziologie a schimbat optica autorităţilor: „Absolut tot personalul medico-sanitar, auxiliar, precum şi personalul TESA au depus eforturi umăr la umăr pentru a oferi servicii medicale de calitate pacienţilor noştri. Prin urmare, având în vedere limitarea impusă pentru cel mult două propuneri pentru acordarea distincţiei Premiul Municipiului Galaţi, în condiţiile în care în contextul activităţii de limitare a infecţiei cu SARS-Cov-2 a participat în mod nemijlocit tot personalul instituţiei, nu putem să dăm curs cererii dvs fără a prejudicia moral cel puţin unul dintre colegii noştri”, se arată în adresa Spitalului de Pneumoftiziologie.

Atunci au înţeles autorităţile că întregul personal aflat în lupta cu pandemia merită să fie premiat.

Şi totuşi, cum de a fost uitat tocmai Spitalul de Boli Infecţioase? La întrebarea noastră, administraţia locală ne-a transmis următorul răspuns: "Vă comunicăm că apreciem munca și dăruirea tuturor cadrelor medicale în această perioadă de pandemie și le mulțumim cu recunoștință tuturor. De aceea, hotărârea privind acordarea Premiului Municipiului Galați va fi completată la următoarea ședință a Consiliului Local”.

Citit 4080 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.