Raportează comentariu

"Dacă trăiești cu alții, atunci toți membrii gospodăriei care rămân bine pot termina izolarea gospodăriei după 14 zile. Perioada de 14 zile începe din ziua în care boala a început la prima persoană să îmbolnăvească. Paisprezece zile este perioada de incubație pentru coronavirus; persoanele care rămân bine după 14 zile este puțin probabil să fie infecțioase.

După 7 zile, dacă prima persoană care se îmbolnăvește se simte mai bine și nu mai are o temperatură ridicată, poate reveni la rutina lor normală. Dacă unii membri ai familiei se simt rău în timpul perioadei de izolare a gospodăriei de 14 zile, aceștia trebuie să urmeze aceleași sfaturi - adică după 7 zile de la începerea simptomelor, dacă se simt mai bine și nu mai au o temperatură ridicată, pot de asemenea revin la rutina lor normală.

În cazul în care un membru al gospodăriei dezvoltă simptome de coronavirus târziu în perioada de izolare a gospodăriei de 14 zile (de exemplu, în ziua 13 sau ziua 14), perioada de izolare nu trebuie prelungită, însă persoana cu simptomele noi trebuie să rămână acasă. timp de 7 zile. Perioada de izolare a gospodăriei de 14 zile a redus mult cantitatea totală de infecție pe care restul gospodăriei ar putea-o transmite și nu este necesară repornirea a 14 zile de izolare pentru întreaga gospodărie. Acest lucru va fi oferit un nivel ridicat de protecție a comunității. O izolare suplimentară a membrilor acestei gospodării va oferi foarte puțină protecție suplimentară a comunității.

La sfârșitul perioadei de 14 zile, orice membru al familiei care nu s-a simțit rău poate părăsi izolarea gospodăriei.

Dacă vreo persoană bolnavă din gospodărie nu a avut semne de îmbunătățire și nu a solicitat deja sfaturi medicale, ar trebui să contacteze DSP.

Tusea poate persista câteva săptămâni la unele persoane, în ciuda limpezirii infecției cu coronavirus. O tuse persistentă nu înseamnă că cineva trebuie să se autoizoleze mai mult de 7 zile."

by https://www.gov.uk