Raportează comentariu

Ce-i place presei sa complice lucrurile si politicului de altfel, ca deh, intr-o harababura de asta nu mai avem pe cine trage la raspundere, nu e asa ?
Pai, oameni buni, accidentul de la spitalul din Neamt s-a produs ca urmare a unei explozii, asa cum spunea un medic de acolo: s-a aprins oxigenul care scapa de la un injector a instalatiei de oxigen din spital. Pai daca e asa si sigur e asa, atunci cine trebuia in cadrul spitalului sa verifice si sa faca probe functionale periodice cu aceasta instalatie ? Daca gasiti raspuns la intrebarea asta, gasiti vinovatul.
E posibil, cum e prin Romania prin mai multe sisteme (intreprinderi), din lipsa de banii, reparatiile capitale sa tot fie amanate de la un an la altul iar in acest caz riscul de a apare o avarie e mare, chiar si cu verificarile periodice. Adica, conform procedurilor in vigoare, daca la o instalatie de oxigen noua verificarile si probele functionale se fac sa zicem la X luni, o data cu depasirea duratei de viata a instalatiei, acele X luni nu mai reprezinta o garantie ca in acest timp nu apare o avarie. In mod normal firma care face verificarile astea ar trebui sa puna lacatul pe instalatie, gata, dar nu o face pentru ca vine un domn doctor, sau chiar dl. manager a spitalului si ii spune: "ce faci domne, inchidem sectia (spitalul) ca avem atatia pacientii !!!" si uite asa se mai da aviz inca un an, si asta cu complicitatea institutiilor statutului, care cunosc situatia dar lipsa banilor rostogolesc problema de la o guvernare la alta.
Bine ca la Spitalul Judetean galati in toamna asta se trage tare la modernizarea instalatiei de oxigen (se inlocuiesc tevi, tot) asa am auzit de la cineva care lucreaza acolo !!! Deci, noi galatenii putem sta mai linistiti !