Festival de film gratis pentru gălăţeni: "Future Movie"

Festival de film gratis pentru gălăţeni: "Future Movie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Între 1 şi 5 august, filme bune şi efecte vizuale cât cuprinde

În perioada 1-5 august, se va desfăşura la Galaţi ediţia a III-a a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, organizat de Lumiere Artists, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Consiliului Judeţului Galaţi şi Primăriei Municipiului. Intrarea va fi, ca şi la ediţiile precedente, liberă.

În aer liber şi la Dramatic

Vor fi două locaţii: una, în aer liber, pe strada Prelungirea George Coşbuc, între Penny Market şi Bulevardul Falezei, unde în fiecare seară, de la ora 21,00, pe un ecran de 7,5 pe 4,5 metri, vor fi difuzate producţii naţionale şi internaţionale de box-office sau premiate la marile festivaluri din lume. După cum am aflat de la Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, pe carosabil vor fi amplasate 1.500 de scaune din plastic, circulaţia rutieră  fiind oprită în zonă între orele 19,00 şi 24,00.

Pe lângă filmele de seară, în festival mai există o secţiune, a filmelor studenţeşti, care vor fi difuzate în sala Mare şi în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în fiecare zi, la orele 15,00 şi 17,00. Aici au intrat în competiţie 165 de producţii. Juriul este alcătuit din actriţa Ioana Crăciunescu, scriitorul Dan Mircea Cipariu, Sergiu Dumitrescu (preşedinte), criticul A.G.Secară şi Cristian Mortu - directorul Casei de Cultură a Studenţilor. Se vor acorda Trofeul Future Movie şi încă două premii.

Trier, Miller, Cărmăzan, Saldanha, Scorsese

În prima seară, la ora 21.00, va fi difuzat „Melancholia”, în regia lui Lars von Trier, urmat apoi de: „Happy Feet 2” (regia George Miller), „Oul de cuc” (regia Ioan Cărmăzan), „Rio”, (regia Carlos Saldanha) şi, pe 5 august, „Hugo”, (regia Martin Scorsese).

Nu avem o piaţă publică pentru festivaluri

Galaţiul nu are o piaţă publică adecvată unui astfel de eveniment:  „Ne pare rău că nu există o locaţie, cum are Brăila, de pildă, în care să putem desfăşura un festival de o asemenea amploare”, îşi spune oful Sergiu Dumitrescu. „Anul trecut, la Grădina Publică, a fost bine. Anul acesta, ne propuseserăm să-l ţinem pe esplanada de la Casa Sindicatelor, însă Serbările Timişoreana ne-au dat planurile peste cap. Bine ar fi fost, dacă tot se reface Grădina Publică, să se aibă în  vedere şi amenajarea unui astfel de loc, ca să nu mai zăpăcim locatarii de la blocuri, tulburându-le liniştea”, declară directorul Centrului Cultural, adăugând: „Îi rugăm pe gălăţeni ca, la sfârşitul fiecărei seri, să ne ajute la strângerea scaunelor şi să păstreze curăţenia”.

Citit 14100 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.