Raportează comentariu

Având în vedere că Muzeul de Istorie Paul Păltânea din Galaţi nu există pentru anumite persoane, sunt obligat să fac următoarele precizări:
1. În primăvara acestui an 2017, MUZEUL DE ISTORIE "PAUL PĂLTĂNEA" din GALAŢI a încheiat un contract cu Primăria Negrileşti privind cercetarea arheologică preventivă, cu "descărcare de sarcină arheologică", nu "scoatere de sub sarcină arheologică", a unui teren din situl arheologic "Curtea Scolii -Negrilesti", jud. Galaţi, teren necesar pentru construirea unei centrale termice.
2. În baza acestui contract, primăria Negrileşti a alocat fondurile necesare pentru săpăturile arheologice preventive, iar MUZEUL DE ISTORIE "PAUL PĂLTĂNEA" din Galaţi, prin colectivul de arheologi condus de dl Costel Ilie, a efectuat cercetarea arheologică.
3. Prin raportul de săpătură arheologică, a fost obţinută descărcarea de sarcină arheologică emisă de Ministerul Culturii.
4. În colectivul echipei conduse de dl Ilie Coste, arheolog specialist la MUZEUL DE ISTORIE "PAUL PĂLTĂNEA" din GALAŢI, a fost cooptat şi arheologul Muzeului de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci.
Prin urmare, şi în vară şi acum se transmite o informaţie eronată.
5. Cel puţin din anul 2007 şi până în prezent MUZEUL DE ISTORIE "PAUL PĂLTĂNEA" din GALAŢI, a finanţat şi a efectuat cercetările arheologice pentru situl arheologic "Curtea şcolii Negrileşti", jud. Galaţi.

Uneori e bine să aflăm şi puncte de vedere de la MUZEUL DE ISTORIE "PAUL PĂLTĂNEA" din GALAŢI.

-------------
N.R. Ar fi bine ca Muzeul de Istorie să îşi facă publice acţiunile, nu să cârcotească în subsolul unor articole. Cine v-a împiedicat să trimiteţi presei un comunicat în care să anunţaţi începerea săpăturilor la Negrileşti?