Raportează comentariu

Sunt Chrissoveloni Ion Nicolae (Jean) care împreună cu surorile mele, Sybille Manou, Elena Averoff și Irina Tsatsou, suntem moștenitorii palatului de la Ghidigeni cumpărat în 1879 de la dl. Dimitrie Mavrocordatu și completamente reconstruit de străbunicul nostru, Nicolae (Nikolas) Chrissoveloni; este destul de incredibil cum această clădire care a trecut prin două războaie mondiale, un incendiu de amploare, numeroase cutremure și aproximativ cinci ani de comunism este încă în ”viață” și de fapt se comportă foarte bine în deplină concordanță cu planurile noastre.
În momentul în care am fost puși în posesia acestui palat, am procedat numaidecât să angajăm pază cu câini de rasă 24h/7 zile, un manager de proprietate, am efectuat un studiu pentru structură și fundații, am procedat la un proiect de consolidare plus la refacerea completă a acoperișului; fără a calcula cheltuielile zilnice, investiția a fost în jur de jumătate de milion de RONI.
În tot acest timp am angajat consultanți și am completat studii de fezabilitate pentru două proiecte, care din nefericire, nu s-au realizat.
Sponsorizăm fiecare vară o tabără de vacanță organizată de dra. Irina Gudană, studentă în anul 6 la Facultatea de Arhitectură, născută și crescută la Ghidigeni, și eram în procesul de a finaliza protecția clădirii contra umidității și a apei de a se infiltra în fundație, când fără nici un rost am fost opriți de Monumentele istorice de la Galați.
Suntem în legătură continuă cu dl. Primar Eugen Tăbăcaru și avem suportul deplin al comunei, care recunoaște contribuția familiei noastre de a cursul celor cinci generații.
Nu cred că remarca:”clădirea a fost abandonată” are un loc pentru această situație.