Cum te poate ucide o viespe?

Cum te poate ucide o viespe?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La această întrebare erau cât pe ce să afle răspunsul un bărbat de 70 de ani din Rediu şi o femeie de 66 de ani din Pechea.

În cazul primului, zburătoarea netrebnică se ascunsese într-un pahar cu vin. Aşa că a luat bărbatul o gură, două, iar la a treia hop! i s-a strecurat pe gât şi viespea!

L-a înţepat, după care s-a lăsat pradă disperării şi sucurilor gastrice. Bărbatul, însă, a trecut la un pas mic de moarte.

„Pacientul prezenta o reacţie alergică supraacută, aşa numitul edem Quincke.  De fapt, vorbim despre o umflare a capului din cauza unei alergii. Capul devine ca butoiul şi uneori ţi se opreşte conducta de aer. Au murit destui din cauza acestui edem Quincke”.

„În acest caz, se pare că e un avertisment de la bunul Dumnezeu dat unui om care de 35 de ani se ocupă cu vânătoarea. Ei bine, iată că lumea vie s-a răzbunat. Albina i-a demonstrat că şi celelalte vieţuitoare au drepturi egale cu oamenii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Femeia din Pechea tocmai îşi potolea setea cu un pahar cu suc când viespea s-a lăsat dusă pe gât şi a adus-o cam în aceeaşi situaţie în care se găsise şi bărbatul din Rediu.

„Din aşa ceva, de obicei se moare”, spunea dr. Bacalbaşa.

Totuşi, cei doi au supravieţuit.

Citit 946 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.