Cum creşti un copil cu zece euro pe lună?

Cum creşti un copil cu zece euro pe lună?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dar cum îl creşti fără ei? *

Impozitarea pensiilor, reducerea sau chiar suprimarea alocaţiilor pentru copiii din familii înstărite, salariile îngheţate sau reduse, sunt doar câteva dintre măsurile propuse sau aplicate de guvernanţi, care, în loc să sperie criza, ne îngrozesc pe noi.

Deputatul liberal Victor Paul Dobre a fost primul ales gălăţean care a abordat subiectul alocaţiilor şi este şi preşedintele Comisiei de muncă şi protecţie socială din Cameră. De aceea am încercat să obţinem amănunte legate de ceea ce ne aşteaptă şi de soarta puşculiţelor celor mici.  

Alocaţia – drept constituţional

„În legătură cu impozitarea pensiilor, ştiţi cum se spune, seara nu-i ca dimineaţa. Domnului ministru Vlădescu i-a venit mintea la cap”, ne-a declarat Dobre.

Liberalul crede că toţi copiii ar trebui să primească alocaţii: „Consider că alocaţia pentru copii este un drept universal şi constituţional. Toţi copii trebuie să primească alocaţie, e un drept fundamental. Bineînţeles că există diferenţe sociale mari în România, care implică la o anumită abordare”.

„Sunt oameni care aşteaptă alocaţia ca şi alte ajutoare sociale, pentru care e singurul lor venit. Copilul până la doi ani primeşte 200 de lei, iar la doi ani şi o lună primeşte 42 de lei şi sunt foarte mulţi în situaţii dificile”.

„Eu am avut o propunere de dublare de la 42 la 85 de lei, alţii de a introduce o alocaţie diferenţiată, minimul actual şi două praguri pentru cei care se află la limita subzistenţei - 75 şi, respectiv, 125 de lei”.

Dobre a reamintit că în cadrul comisiei de Muncă pe care o conduce funcţionează Subcomisia pentru drepturile copilului condusă de deputata Cristina Pocora.

Această structură are misiunea ca, din proiectele de lege existente în Parlament să promoveze o lege nouă cu un sprijin mai puternic pentru cele din familii sărace, dar fără a afecta dreptul tuturor copiilor la o alocaţie.

În acelaşi timp, au fost solicitate opinii de la direcţiile de protecţia copilului din judeţe şi din sectoarele Bucureştiului, iar ieri a avut loc la Parlament o dezbatere cu ONG-urile pe această temă.

Părinţii neliniştiţi ar trebui să ştie că o modificare în plata alocaţiilor e dificil de introdus în acest an pentru că există probleme de buget. „Dar cred că este imperativ să facem un pas înainte, şi mai bine mai târziu decât niciodată”, a conchis Dobre.

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.