Câte locuri de joacă avem?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când e vorba să-i scoatem pe copii din casă, nu găsim niciodată suficiente spaţii în care micuţii să se joace în condiţii sigure, moderne şi civilizate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria municipiului Galaţi, la nivelul oraşului există în prezent 34 de locuri de joacă, iar la finele anului ar trebui să fie 45, pentru că municipalitatea a decis amenajarea a încă 11 asemenea spaţii!

În prezent, amenajarea a 6 locuri de joacă în valoare totală de 1,5 milioane de lei, situate în Micro 17 şi 19 (două),  21 şi 40 şi în Cartierul Siderurgiştilor Vest a fost licitată şi câştigată de firmele Pallegrini şi Super A Plus K.

5 dintre ele au fost deja începute şi se află în diferite stadii de execuţie, iar al şaselea urmează. Celelalte 5 locuri de joacă sunt deja proiectate şi aşteaptă să fie licitate.

Viitorul sună bine?

Ar mai fi de spus că în primăvara acestui an, consilierii locali au votat un studiu de fezabilitate privind amenajarea mai multor locuri de joacă.

În cadrul documentului, administraţia locală admitea faptul că în cele câteva zeci de amplasamente situate în diverse zone ale cartierelor Mazepa 1, Micro 19, Micro 39C, Micro 17,  Ţiglina I, Aurel Vlaicu, Micro 20, Siderurgiştilor Vest, Micro 14, Micro 20, Micro 40, Ţiglina II, Micro 13, Micro 21, Micro 38, Micro 39B şi Micro 16, care sunt folosite ca locuri de joacă, dotările sunt vechi, depăşite moral şi prezintă un grad mare de risc la utilizare, şi nu există zone de joacă pentru copii mai mici de 3 ani!

Proiectul propunea amenajarea zonelor cu gazon, alei, mobilier de joacă pentru copii şi mobilier urban şi plantarea de arbori şi arbuşti. Valoarea totală a investiţiei s-ar ridica la 13.342.930 de lei, suprafaţa totală a terenului fiind de 29.696 de metri pătraţi.

Pentru distracţia celor mici, aleşii s-au gândit la leagăne, figurine pe arc elicoidal (tip căluţ, motocicletă), complexe de joacă, nisipar, dar şi mobilier urban – coşuri de gunoi şi bănci.

Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni, iar sursa de finanţare este bugetul local.

Ar mai trebui să punem la socoteală şi cele două mari parcuri ale oraşului, Grădina Publică şi Rizer, care vor intra în reabilitare şi modernizare cu ajutorul unor fonduri europene. În Rizer vor fi amenajate două locuri de joacă pentru copii.

În Grădina Publică, actualul loc de joacă va fi reabilitat şi va mai fi amenajat încă unul, la intrarea în parc. Cei mici vor avea la dispoziţie două ansambluri de joacă din plastic, o saltea elastică de sărit, patru ansambluri de plastic cu leagăne, patru măsuţe cu scaune.

În plus, vor fi amenajate şi piste pentru biciclete şi o platformă pentru skateboard în locul fostului cazinou.

Citit 700 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.