Cum ne alegem periuţa şi pasta de dinţi?

Cum ne alegem periuţa şi pasta de dinţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Recomandările medicului sunt absolut necesare * Un control stomatologic, la fiecare 6 luni * E mult mai ieftin să prevenim decât să tratăm *

Periuţe şi sortimente de paste de dinţi găsim peste tot: în farmacii, în supermarketuri, în chioşcurile de cartier etc. Cum facem cele mai bune alegeri pentru sănătatea noastră orală, fără să ne bazăm doar pe campaniile publicitare ale companiilor producătoare? Ne-a răspuns preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din Galaţi, dr. Doina Ciocănaru (FOTO).

„Faptul că acestor produse li se face reclamă este un lucru bun. Pentru o persoană fără probleme de sănătate orală, toate aceste produse sunt bune. Este suficientă aplicarea unui periaj corect de cel puţin două ori pe zi şi folosirea unei ape de gură”.

2Recomandările în acest sens le face medicul stomatolog, la un consult simplu, ale cărui costuri nu sunt împovărătoare şi care nici nu durează mult. Fiecare persoană ar trebui să se supună unui examen stomatologic o dată la fiecare 6 luni. Periuţele de dinţi, spre exemplu, sunt recomandate pe vârste”, ne spune dr. Ciocănaru.

„În cazul în care au apărut deja problemele, doar medicul este cel care poate stabili pasta de dinţi care trebuie folosită şi tipul de periuţă de dinţi care să contribuie la remedierea problemelor de sănătate. Este mult mai ieftin şi mai rapid să prevenim apariţia sau agravarea problemelor se sănătate, decât să tratăm, mai târziu”, conchide dr. Doina Ciocănaru.

Citit 1655 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.