Cu cât îngraşă pensionarii statul?

Cu cât îngraşă pensionarii statul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pensionarii au cotizat, de-a lungul vieţii de salariat, cu 300.000 de lei, iar după pensionare abia dacă se bucură de 47.000 de lei, în funcţie de cât mai apucă să trăiască.

Socoteala sinistră aparţine liderului PRM Galaţi, fostul senator Carol Dina. Chiar dacă PRM a rămas la uşa Parlamentului României, formaţiunea politică mai iese din când în când la rampă pentru a critica.

De această dată, criticile fostului parlamentar au ţintit actualul proiect de lege a pensiilor, aflat pe masa Senatului României. 

Potrivit politicianului, statul se alege, după anii de muncă ai unui salariat care mai apucă 6-9 ani de pensie, cu 250.000 de lei, adică 2,5 miliarde de lei vechi, echivalentul a 90.000 de euro.

„Statul nu e în stare să îşi onoreze obligaţiile faţă de pensionari”, a subliniat Carol Dina.

Dina şi-a exprimat suspiciunea că PSD va reuşi să impună valoarea punctului de pensie de 45 la sută din salariul mediu brut.

„PDL a afirmat ritos că nu va trece de Senat şi că îşi va mobiliza toate forţele. Chiar dacă, să presupunem,  ar trece, la Camera Deputaţilor va fi înfrântă această voinţă!”, a declarat Dina.

Politicianul a caracterizat noul sistem de pensie, care prevede o vârstă de pensionare de 65 de ani, drept imoral şi ineficient, scăzând drastic speranţa de viaţă.

În opinia liderului PRM-ist, o asemenea tendinţă contravine legii fundamentale care prevede că statul trebuie să le asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

„Nenorocirea pensionarilor stă în modul în care a fost administrată România. Pensionarii nu au nicio vină”.

„Au însă ghinionul că trăiesc într-o Românie condusă de un guvern incapabil din punct de vedere profesional”, a conchis liderul PRM, Carol Dina.

Citit 1424 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.