Cum să supravieţuim în epoca grătarelor?

Cum să supravieţuim în epoca grătarelor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marii „gospodari” care vă afumă pot fi reclamaţi la Poliţia Locală

Este imposibil să nu bănuiţi despre ce este vorba. Vorbim de cel mai des întâlnit „sport” gospodăresc din această toamnă, şi anume coptul vinetelor la iarbă verde. Nu este nevoie decât de puţină iarbă verde – de regulă, cea din grădinile din faţa blocului sau cea de pe lângă garaje - , de 15-20 de kg de vinete, ceva lemne şi multă lipsă de respect faţă de mediul înconjurător şi restul „prostimii” din cartier, care îşi afumă pereţii prin bucătării, gătind ca fraierii, pe aragaz!

Cetăţenii din imaginea alăturată au fost surprinşi săptămâna trecută chiar în timp ce pregăteau vreascurile, pentru a coace vinetele în grădiniţa din faţa blocului. Noi i-am fotografiat pentru că ne-am aflat, întâmplător, în zonă.

Ei au continuat să îşi coacă vinetele, pentru că, „întâmplător”, asta fac, probabil, toamnă de toamnă. Pentru toţi cei care cred că a fi gospodar rimează cu a distruge spaţiul verde, afumându-i, totodată, pe vecini cu miros de vânătă coaptă (sau, după caz, cu aromă de mici fripţi), vă informăm că, deşi nu pare, Galaţiul nu este sat fără câini.

Şi că există o hotărâre a Consiliului Local (nr. 307/2006) care îi sancţionează cu amenzi de la 200 la 1.500 de lei pe cei care gătesc pe domeniul public, adică bucătăresc pe lângă grătare diverse mâncăruri, fie că vorbim de zacuscă, fie de pulpe sau scrumbie la grătar. Cine are probleme cu astfel de vecini „afumători” poate sesiza situaţia la Serviciul de Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Galaţi, la telefon 0236/314000.

Citit 1592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.