De ce nu arde flacăra recunoştinţei la monumentul eroilor?

De ce nu arde flacăra recunoştinţei la monumentul eroilor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, pe 17 decembrie – ziua în care s-a deschis focul asupra celor din Timişoara, în decembrie 1989 – era aprinsă flacăra de la monumentul eroilor martiri ai revoluţiei, aflat vizavi de Prefectura judeţului Galaţi. În acest an nu s-a mai întâmplat asta. Mai mult, în locul în care până anul trecut ardea flacăra Revoluţiei, acum a fost postat un spaţiu special construit pentru aprinderea lumânărilor, ca la biserică.

Deşi nu recunosc oficial, autorităţile ştiu care este motivul: reţeaua de alimentare cu gaze naturale (cu ajutorul cărora se aprindea în fiecare decembrie, flacăra) a fost scoasă din funcţiune. Totul s-a întâmplat după ce Distrigaz a efectuat lucrări de înlocuire a conductelor de gaze pe Eroilor, moment în care a fost „uitat” branşamentul către monument, care oricum nu avea autorizaţie.

Până la urmă, pentru că nimănui nu i-a păsat, chit că vara trecută monumentul a fost şi reparat de primărie, punându-i-se plăcile de marmură lipsă. Acum, în locul flăcării recunoştinţei veşnice faţă de eroii martiri ai Revoluţiei, la monument nu se aprind decât lumânări.

Tinerii suporteri ai Oţelului care au venit miercuri seară la monumentul eroilor au aprins lumânări în memoria celor care şi-au dat viaţa la Revoluţie. Din păcate, deşi fac asta de patru ani, nici un trecător nu s-a oprit măcar pentru un moment de reculegere înb memoria eroilor.

Pentru ziua de 22 decembrie, Prefectura Galaţi organizează aici, de la ora 8.30, o serie de manifestări: primirea onorului, intonarea Imnului de Stat al României, depunerea de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare.

Citit 1429 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.