DJ sau lăutari, la nuntă?

DJ sau lăutari, la nuntă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mirabela Dauer face furori la nunţi. Dovadă mai clară decât fotografia surprinsă la una dintre nunţile gălăţene de la finele anului trecut nu există. Înconjurată de nuntaşii dornici să o asculte şi să-i facă fotografii, distinsa artistă a depăşit „ratingul” miresei care, în perioada în care solista a cântat, n-a mai fost în centrul atenţiei. Dar nu s-a supărat. Viitorii miri ai acestui an sunt probabil curioşi cât îi va costa muzica la o nuntă cu sau fără pretenţii. Încercăm să le răspundem la întrebări.

Dacă vreţi să vă coste mai puţin, apelaţi cu încredere la un DJ profesionist. De preferinţă, unul care vă este recomandat de participanţii la alte nunţi. Şi chiar e la modă să ai un DJ. Marele avantaj este că în calculatorul lui se poate găsi muzică pentru toate gusturile şi preferinţele, de la manele până la valsurile lui Strauss.

Partea neplăcută este că nu e chiar ca la nunta cu lăutari. Aveţi grijă la aparatele de amplificare! Un DJ vă poate scoate din buzunar în jur de 500 de euro. În plus nu vă poate stresa cu tradiţionala dedicaţie: „Bagă mâna-n buzunar şi dă bani la lăutar!”.

Lăutarii ştiu să întreţină atmosfera, să încingă spiritele, dar costă, nu glumă. După cum am aflat de la una dintre cele mai cunoscute agenţii care organizează nunţi în Galaţi, tarifele sunt între 1.000 şi 3.000 de euro, dar pot creşte oricât funcţie de celebritatea soliştilor. Un cântăreţ solo care vine cu negativul de acasă poate pretinde o mie de euro.

Trupele, cunoscute sau mai puţin ştiute, vor pretinde cel puţin 3.000 de euro. Vedetele - fără 10.000 de euro nici nu discută. Există şi soluţia unul program de numai două ore de cântat, variantă care costă aproximativ 500 de euro. Tarifele se negociază cu managerul trupei sau solistului.

Sfatul pe care îl dăm nuntaşilor este ca atunci când pregătesc plicul cu darul pentru miri, să se gândească să acopere nu numai valoarea meniului, ci şi tariful lăutarilor!

Citit 2171 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.