Cât mai merge şpaga la medic?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Cât mai merge şpaga la medic?
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Pacienţii gălăţeni dau şi peste 700 lei pentru o operaţie * Banii se dau deseori înainte de intervenţie şi depinde de doctor dacă primeşte sau nu * „Doar unu sau doi la sută dintre medici condiţionează actul medical”, declară prof. dr. Dumitru Cristea *

Cât spun pacienţii că au dat?
Un bărbat trecut de 50 de ani care a apelat la serviciile unui chirurg cunoscut în Galaţi spune că a dat, în urmă cu vreun an, 700 de lei pentru o intervenţie de îndepărtare a fierii. Pe masa de operaţii nu urma să ajungă el, ci o rudă. Abia mai târziu a aflat că „recunoştinţa” trebuia să valoreze doar vreo 500 sau 600 lei. Plata s-a făcut înainte de operaţie, dar nu la solicitarea chirurgului, ci pentru că pacientul a ţinut să se asigure că lucrurile vor merge bine.

Într-una dintre dimineţile din săptămâna aceasta, un frate şi o soră de vârstă medie se întâlniseră pe holul din faţa unei secţii de chirurgie de la etajele de mijloc ale Spitalului Judeţean şi discutau aşezaţi pe calorifer: „Am vorbit cu medicul şi am pregătit 500 de lei. Mai puţin nu dai. Şi 150 de lei pentru anestezist şi câte 60 de lei pentru fetele care sunt acolo, în sală. Două, trei, vezi cum împarţi banii, că sunt deja schimbaţi. Nu cred că te bagă azi (în sala de operaţii – n. r.), aşa că mâine dimineaţă te duci spre cabinetul lui (al medicului chirurg – n.r.) şi când vine îi dai banii”, spunea femeia. Evident, fratele aproba. Per total, deci, operaţia va costa 710 lei. La această sumă se vor adăuga, probabil, banii daţi asistentelor de pe secţie, cât timp pacientul va sta internat. De obicei, câte 5 sau 10 lei, în funcţie de intervenţie, spun pacienţii.

La montarea unui aparat ghipsat, pacienţii dau şi 30 de lei, iar pentru o naştere normală, sunt şi familii care au lăsat peste 250 lei, în timp ce o cezariană ajunge la 500 de lei. În cabinetul medicului curant, pacientul oferă între 50 lei şi 200 lei sau 300 lei , în speranţa că medicul „îl va ţine minte” şi îl va trata frumos şi data viitoare. Nu trebuie, însă, să generalizăm. Există medici gălăţeni care nu pretind şi nici nu primesc bani, chiar dacă în acest fel nu îşi pot îmbunătăţi prea mult situaţia financiară.

Care sunt sumele în spitalele bucureştene?
Şi în spitalele bucureştene se dau şpăgi, mai ales pentru intervenţiile dificile. Pentru o operaţie complicată şi riscantă de extirpare a unui sân (care a necesitat două săptămâni de spitalizare şi alte câteva tratament continuu post-externare) s-a plătit 1.300 lei, dar numai după efectuarea cu succes a intervenţiei chirurgicale şi la insistenţele pacientei de aproape 60 de ani. Ca să intri în timp util la consult, la un medic reputat, 20 până la 50 de lei ar putea merge în buzunarul asistentei care ţine fişele şi invită pacienţii în cabinet. Mulţi dintre pacienţi, mai ales cei veniţi din provincie şi care nu au posibilitatea să se cazeze în Bucureşti, sunt dispuşi să dea încă vreo 10 lei în schimbul unei mici intervenţii a registratoarei care scoate fişele personale şi le înmânează asistentei. Nu de alta, dar e bine să ştie toţi că eşti binevoitor. Dacă tot ai bătut atâta drum, măcar să intri la medic şi să te întorci acasă cât mai repede.

„Medicii care condiţionează actul medical sunt puţini”
„Lucrurile ar sta altfel, dacă s-ar adopta o legislaţie asemănătoare altor ţări europene. Dacă medicul ar avea un onorariu legal în funcţie de competenţa sa şi de serviciile suplimentare pe care i le-ar putea oferi bolnavului, lucrurile s-ar normaliza. Din întreaga suma, undeva la 85 la sută ar intra în buzunarul medicului, dar ar fi bani albi, nu daţi la negru. La Colegiu sunt plângeri ale pacienţilor nemulţumiţi de actul medical, nu de faptul că medicul le-a cerut bani. Oricum, în acest moment, procentul medicilor care condiţionează actul medical nu e mai mare de unu sau doi la sută”, precizează secretarul Colegiului gălăţean al Medicilor, prof. dr. Dumitru Cristea.

Din cei circa 450 de medici specialişti din judeţul Galaţi, ar rezulta, din aprecierea sursei citate, că doar maximum 10 ar condiţiona actul medical de primirea unor favoruri. O problemă ar fi dacă printre aceştia 10 s-ar număra medici de top, fără intervenţia cărora s-ar pierde vieţi.

„Unii pacienţi se sperie când li se refuză atenţiile”
„Aici s-a creat un întreg fenomen. Medicii nu primesc atenţii doar în România, ci în întreaga lume. Nu se poate pune problema unei şpăgi, atâta timp cât medicul nu cere bani şi nu condiţionează de aceste sume de bani modul în care tratează pacientul. Iar atenţiile pot fi acceptate la externare, când nu se mai pune problema că recunoştinţa ar afecta în vreun fel actul medical. Sunt şi cazuri în care pacienţii, de regulă cei mai vârstnici, vor să ofere o atenţie medicului şi se sperie atunci când acesta refuză. Se gândesc la faptul că starea lor este gravă şi că medicul nu mai poate face nimic”, precizează dr. Dan Botezatu, şeful secţiei de Gastroenterologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

O plângere pe săptămână la Direcţia de Sănătate Publică
Directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, a declarat că există gălăţeni care vin să se plângă de faptul că medicii le-au solicitat bani. „Au fost persoane care au reclamat cazuri punctuale. Cei mai mulţi, însă, erau nemulţumiţi nu de faptul că medicul le-a cerut bani, ci din cauză că acesta s-a purtat urât. Frecvenţa sesizărilor verbale ar fi cam de una pe săptămână”, susţine dr. Boldea.

Citit 57746 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 20:37

50 comentarii

 • postat de Blabea
  Vineri, 01 Mai 2015 23:19
  94.53.45.***
  Stiti care este partea ciudata?
  Tuturor ni se pare normal ca stomatologul- care este doctor- sa fie platit de noi, si inca bine, desi are mai putina scoapa decat un medic internist - de exemplu. Stiu stomatolog cu Mercedes, dar nimeni nu se leaga de stomatologii care iau zeci de milioane pe diferite proteze
  Tuturor ni se pare normal sa platim la medicul veterinar, desi este medic... veterinar.
  De asemenea tuturor ni se pare normal ca ceilalti medici sa fie platit prost de sta- sun nivelul salariului mediu pe economie, iar daca statul ii plateste cum ii plateste -ca nu are de unde- nu ni se pare normal sa platim si noi ceva.
  De ce oare este asa de mare diferenta de pareri intrem medici, stomatologi si veterinari?
  Si a propos de internet
  Siteuri ca cele ale doctorului Ditoiu de FUndeni sunt multe si foate utile, dar cautati un site de stomatolog, si daca-l gasiti, vedeti cu ce va ajuta...comparativ cu un site de.. gastroenterolog
  2
  2
  Raportează
 • postat de banu ionela
  Joi, 23 Octombrie 2014 11:44
  5.13.207.***
  nimeni nuti impune sa dai bani si nu esti conditionat de nimeni.in luna august in urma unor analize,radigrafii si a unui tomograf am fost diagnosticata cu pleurezie bazala stanga si cand am mers la dr specialist la spitalul sf apostol andrei sectia chirurgie toracicamia spus din prima ca trebuie operatie,eu cand am auzit ma uitam la el parca si nu-mi venea a crede ,el sa uitat la mine si mia zis sa iau loc si ma intrebat daca am auzit eu panicata ii rasp incet ca da dar nu vreau operatie el malasat sa ma linistesc am plans bineantelessi dupa ma chemat langa dansu la birou sa vedem imreuna cd de la tomograf.mia explicat pe intelesu meu ce presupune operatia dar eu nu si nu ca nu vreau operatie ca nu am bani.el atunci sa uitat la mine ma intrebat cati ani am si daca am copii,iam rasp ca am 40 de ani si 2 copii 1de 9 ani si 1 de 20 ani.sa uitat la mine si ma intrebat daca vreau sal vad si pecel mic ajuns la 20 de ani ,eu iam rasp ca da si atunci mia zis sa merg acasa si sa vin a doua zi pt internare .ma internat am fost programata la operatie dupa o sapt cand am ajuns in sala de operatii mia scazut tensiunea la 8 si nu a mai putut sa ma opereze ca dr anestezista a zis ca mor pe masa.dinacel moment si dl dr istfan dumitru cel care ma internat si dna dr anestezist lupu mihaela sau ocupat de mine in fiecare zi pana ma programat a doua oara la operatie specific ca mam internat pe 3 septembrie si am fost operata pe 23 septembrie si din spital am iesit pe 9 octombriesi nu am dat nici un ban nici la doctori nici la asistente dar le multumesc mereu de cate ori este nevoie si ma rog pt sanatatea lor
  1
  3
  Raportează
 • postat de Ana
  Luni, 01 Septembrie 2014 00:56
  31.4.214.***
  Mi-e sila de medicii care cer șpaga și nu te baga în seama decât dacă primul lucru care îl faci e sa scoți plicul și más sunt care sunt și nemulțumiți. La pușcărie cu ei. Dar vina cea mare o are lumea ca asa i-a învățat. Au un salariu, mic sau mare, cum e, sunt plătiți, sa le ceară la guvernanți mai mulți bani nu la lumea amărâtă. Și eu muncesc și am salar mic dar nu cer șpaga pentru serviciul prestat.asta doar în România se poate întâmpla, va asigur ca în străinătate nu se întâmplă. RUȘINE CELOR CE CER ȘPAGA, SĂ-ȘI FACĂ SERVICIUL.
  1
  3
  Raportează
 • postat de alex
  Duminică, 10 August 2014 11:55
  92.81.105.***
  "Nu se poate pune problema unei şpăgi, atâta timp cât medicul nu cere bani şi nu condiţionează de aceste sume de bani modul în care tratează pacientul." da ...pai nu cere ba` nesimtitu-le,doar se comporta in mod evident diferit.Mai mult,recent am avut o ruda la floreasca in terapie intensiva;am lasat spaga 30 la asistenta,si a doua zi desi am lasat tot ce ii trebuia acolo,persoana internata spunea ca nu are servetele si are nevoie.Servetele stateau in traista neatinsa...Ce plm spaga,astora le e lene din nastere.S-au facut asistente sa stea la cafea si sa ploua cu bani degeaba.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Doctor Oriafo
  Sâmbătă, 05 Iulie 2014 13:54
  41.220.69.***
  Vrei să-și vândă rinichi sau alte organe, dacă da, se aplică pentru o vânzare astăzi și vi se va da satisfacția maximă de care aveți nevoie să mă contactați prin e-mail: oriafohospital@outlook.com
  1
  1
  Raportează
 • postat de Doctor Oriafo
  Sâmbătă, 05 Iulie 2014 13:53
  41.220.69.***
  Vrei să-și vândă rinichi sau alte organe, dacă da, se aplică pentru o vânzare astăzi și vi se va da satisfacția maximă de care aveți nevoie să mă contactați prin e-mail: oriafohospital@outlook.com
  0
  0
  Raportează
 • postat de stie ea cine.
  Miercuri, 19 Februarie 2014 22:22
  86.124.198.***
  Am un medic de familie la poriclinica din strada Malcoci , care se vede pe fata ei ca asteapta bani , daca te duci la ea stai 3-4 ore la coada. Am fost anu trecut la ea sa imi dea concediu medical pentru 3 zile , si mi-a zis ca nu are cum sa imi dea , chiar daca i-am zis ca ii aduc dovada ca am fost la urgente , si certificatul de la ImL ca am necesitat cateva zile de ingrijire medicala. Mi-a zis ca trebuia sa imi dea concediu medical doctorul care ma vazut la urgente. In shimb cand a vazut ca nu am decand sa ii dau nimic , stiind ca nu i-am dat nici in vizitele (rare) anterioare la ea , a incercat o metoda sa ma stoarca de bani , Mi-a zis ca imi da trimitere la un doctor ortoped (probabil cunostinta de a ei) , care o sa constate (firesc in urma unei spagi) ca am avut probleme la picioare in urma altercatiei in care am fost implicat, ori problema mea a fost un traumatism la fata , la ochi. Cand i-am zis ca nu am ce sa caut la doctorul respectiv ca imi dea un concediu medical (contra unei sume de bani fireste- estimez eu in jur 80-100 de lei) pentru o problema pe care pe care nu am avut-o , a inceput sa tipe la mine la mine.Asta ,planul ei ,a fost clar daca ma duceam la doctorul ala ii dadeam spaga si lua si ea ceva din spaga aia, La urmatoare problema (nevoie de doctor de familie) o sa caut alt medic de familie , unde la ora fixa la care am programarea sa intru la el , poate o sa ii dau si spaga , da vreau sa vad o atitudine umila la el , ca ii dau bani pentru un serviciu pe care el e obligat sa mi-l faca gratis (ex o trimitere , o adeverinta , o chestie dasta marunta) , el trebuie sa aibe o atitudine umila ca nu i-am dat bani sa ma opereze! Daca mai dau de vre unu care tipa la mine il trosnesc serios , chiar daca ajung la puscarie! E oarecum normal , in romania sa dai spaga pentru o te opera de exemplu , dar in ziua de azi toti doctorii asteapta spagi ,ceea ce trebuie stopat!
  0
  1
  Raportează
 • postat de maria
  Luni, 20 Ianuarie 2014 23:47
  5.13.196.***
  am citit comentariile asa este cu spaga asta nenorocita,tocmai am depistat si eu printr-o ecografie abdominala,si mi sa gasit un fibrom uterin asta fiind anul 2012 am un an de zile de cand ma tot interesez unde sa o fac ca spital cum sa o fac cati bani sa pregatesc si mi-e foarte frica,sunt o mamica din galati de 42 ani cu copii mari,mi s-a sugerat spitalul militar galati la medicul chirurg Oprea Cristina,am citi cateva comentarii si se pare a fi medic bun,daca cine va cunoaste un medic bun si sptitalul iarsi bun va rog sa imi spuneti si mi-e,mentionez ca sunt din galati si aici as vrea raman nu imi permit alte orase,fiind in alte orase mai mari probabil si banutii sunt pe masura.va multumesc si multa sanatate va doresc Maria
  0
  0
  Raportează
 • postat de ileana
  Marți, 26 Noiembrie 2013 13:52
  5.12.2.***
  am convingerea ca fiecare cadru medical in orice pozitie ar fi , ia spaga, sub toate formele, este adevarat ca trebuie sa-si plateasca cursurile, inventiile, materialle didactice, brosurile, editarea cartilor, chiria cabinetelor la cele private , pana si site-urile de informare , care costa destul de mult , unele chiar foarte mult pentru ca noi sa avem acces la aceste informatii, unele sunt facute numai pentru informarea noastra pentru ca ei au pacienti destui, dau ex, dr ditoiu - Fundeni, are un site de informare unde si raspunde la intrebari, sa stiti ca nu este pentr dumnealui sa racoleze pacienti pentru ca are suficienti, repet nu le iau apararea , mai sunt dar foarte putini, majoritatea si-au facut vile ,palate si detin sume fabuloase. Din pacate romanul nu este bogat, ma refer la pacientul roman bolnav, cine are bani merge la privat , cam asta e.
  2
  0
  Raportează
 • postat de iooooo
  Miercuri, 30 Octombrie 2013 14:01
  188.27.195.***
  A SA VENITI SI LA FLOREASCA IN BUCURESTI, PACIENTII STAU TOATA NOAPTEA LA GARDA PENTRU CA MEDICAUL CARE TREBUIE SA CITEASCA RADIOGRAFIILE , DOARMEEEEEEEEEEEEEEE, DACA VREUNUL AVEA HEMORAGIE INTERNA DOAMNE FERESTE CEVA URGENT CA DOAR ERAM LA URGENTA? MEDICII DELA CAMERA DE GARDA AU FOST OK, ASISTENTA DE LA REGISTRATURA I-AM SPUS CA AM LUAT O PASTILA DOAR IMI ERA RAU , MERGI LA URGENTA CAND AI EPUIZAT TOATE MIJLOACELE DE AMELIORARE PE CARE LE CUNOSTI, ALTFEL AM FI TOTI LA URGENTA), SI MI-A RASPUNS IN ZEFLEMEA "MDA , BINE ATI FACUT , EA FIIND O AMARATA DE FUNCTIONARA NU CADRU MEDICAL. iN SCHIMB MEDICII DE LA GARDA JOS PALARIA,
  LA SPITALUL DE URGENTA BUCURESTI NU EXISTA RMN , NU SE FACE ECOGRAFIE NU STIU DE CE , NU AU ? PROBABIL CA NU, SI NOI PENTRU CE PLATIM ? EU AM PLATITI CASEI DE ASIGURARI 40 DE ANI , UNDE SUNT BANII AIA ?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Vasile Bivol
  Joi, 09 Mai 2013 14:37
  Avand mereu probleme majore cardiace,renale,neurologice nu mi s-a intamplat pana la aceasta varsta {60 ani } ca un medic sa-mi ceara sau sa ma faca sa inteleg ca trebuie sa cotizez cu ceva. Se spune chiar ca o doamna doctor cardiolog renumita te repede de nu te vezi daca incerci asa ceva.Ar fi pacat sa nu-i pronunt numele ca merita. IFRIM se numeste.
  0
  2
  Raportează
 • postat de camelia 29de ani
  Vineri, 01 Februarie 2013 15:54
  Din cauza " distinsului " Paul Ichim era sa mor dupa o operatie de apendicita!!! Nu m-a lucrat steril !! Si la cateva zile dupa operatie m-am reintors la spital iar o capra de la urgente imi zicea nonsalant ca trebuie sa ma taie din nou ca sa vada ce am. Dar haideti sa va spun povestea. Am ajuns intr-o vineri la chirirgie 3 ptr ca ma trimisese medicul de familie ( acuzam ocazionale dureri in dreapta, ulterior aveam sa aflu ca era colonul iritabil). Ichim m-a cosultat , palpat si a decis : apendicitia! te operam. Nu tu ecografie, nimic! Si zice te operez diseara la 18.00. Dau telefoane ma pregatesc ..cu bani , achita mama spaga la d-l dr. Seara la 18:00 cica e ocupata sala de operatii de alt doctor, deci pe la 12 noaptea ar trebui sa se elibereza. Stau treaza in stres asteptand. Vine o asistenta si imi zice :- "culcate, ca d-l dr s-a pus sa doarma ca e de garda, si te apereaza dupa ce se odihneste, poate pe la 3.00" Eu de stres, de teama , nu puteam sa dorm. O alta asistenta ma vede ca nu dorm si ptr ca se plictisea ma invita sa-i tin de urat cat timp pregatea niste bucatele de bandaje impaturite. Stau cu ea pe hol( acel hol pe unde trecea toata lumea ) si va ca SCAPA PE JOS UN BANDAJ!!!!!. Nonsalant , il ridica si il pune laolalta cu celelalte bandaje pregatite ptr operatie. Bandaje care aveau sa fie folosite la absorbtia sangelui in burta pacientului operat. La 6 dijmineata sambata ma anunta ca dl doctor ma baga in operatie. Ma opereaza si luni ma trimite acasa cu antibiotice. Vineri incep sa ma simt rau, nu mai puteam sta in picioare ...Stau asa pana sambata cand ajung la urgente. Asistenta de acolo imi da o perfuzie si ma trimite acasa. Stau duminica in chinuri . Si luni ma duc din nou la urgente. Surpriza , medicii in greva , portarul nu vrea sa ma lase sa ajung la urgente. Mama se roaga de el , eu statea ghemuita cu bratele pe genunchi , ptr ca nu puteam sta in piciore datorita dureri atroce ce ma sagetau in stomac si ma fortau sa stau covrig. I se face mila de mine si ma lasa sa trecu cu conditia ca mama sa ramana la poarta spitalului. Mentionez ca eu nu puteam sa stau dreapta ! Mama insista sa o lase sa ma duca ptr eu mergeam exact asa cum merge o babuta adusa de sale , ba mai tare. O lasa cand vede cum aratam. Ajung in unitatea de primiri urgente. Insist ca trebuie sa ajung la chirurgie 3( asa mi se spusese la externare, ca daca am probleme sa nu stau la urgente, sa vin direct la ei). Bun, ma lasa aia sa merg pe acolo ca prin alta parte nu puteam ajunge chirurgie. Ma vede un infirmier sufletist si imi da un scaun cu rotile. Dl dr Ichim Paul se pregatea la 4 ace sa dea interviu in fata camerelor. Se uita la mine ma consulta si zice : Eu plec la Bucuresti, tine pungi cu gheata pe burta!" Si gata sunt bagata intr-un salon cu muribunzi( unul murise deja) si stau cu gheata pe mine. cica sa nu se agraveze infectia. Zilele care au urmat dl doctor facea medicina prin telefon. Mi s-au dat o gramada de diagnostice probalile: sarcina extrauterina, chist ovarian, afectiune renala. Vrajeala, nici una nu s-a confirmat. Era infectie datorata operatiei, dar nimeni nu recunostea. Si uite asa, nu imi venea in minte decat bandajul ala scapat pe jos de asistenta si pus la loc cu celelate ptr a fi duse in sala de operatie. Oricum ca sa revin la tema initiala cat timp am dat bani se purtau bine, la a doua internare nu am mai dat bani si s-au purtat execrabil cu mine. Si femeia de servici venea in salon unde mai era o fata tanara ca mine si zbiera la noi ca gaseste par pe jos! Vroia bani. Langa noi era o directoare de scoala, aia daduse bani si femeia de servici nu-i zicea nimic.
  2
  3
  Raportează
 • postat de alexandra
  Luni, 12 Noiembrie 2012 07:15
  Rusine pentru toate cadrele medicale care primesc mita de la pensionari Si mita in general Acum 2 ani de craciun mi am pierdut mama Cancer la plamini lupta a durat cam un an pt can a fost diagnosticata prea tirziu cu toate ca mergea la doctora de sector si ii spunea ca ceva e ineregula cu ea obosea repede etc. Dupa 2 Ani a inteles ca doctora de cartier 5 bucuresti nu isi da interesul sa descopere problema si a cerut trimitere la specialist unde a fost diagnosticata foarte repede si i au adus LA cunostinta ca este in ultimul stagiu au avut dreptate din placate dar bani tot I au luat pina la sfirsit daca doctora de cartier si ar fi facut meseria poate era aici acum ia luat bani din pensia ei amarita si ii spunea ca nu are nimic si ii lua bani ca o curva si retul de doctori la fel rusine .De 1 saptamina din pacate si tata a fost diagnosticat cu cancer la oase dupa 6 luni de investigati pt o durere in piept foarte mare care la facut sa ajunga Imobilizat la pat a avut o gramada de diagnosticuri gresite so tratamente gresite facute de doctori din bucuresti Pina acum o saptamina si acum un alt pensionar care este total meu este jecmanit de 6 luni de toti doctori si cind a afloat ce are de fapt am intrebat acum cine e doctoral care se ocupa de caz si mi sa spus ca sint 3 wtf DA stigator la cer atita bataie de joc din partea cadrelor medicale . O mare rugaminte am pt cei care vor sa lucreze in cadrul medical si care lucreaza in ziua de azi daca nu va pasa stati acasa sau schimati meseria ca tare mult rau face ti in multe familii si vieti opriti va sa mai bate ti joc
  0
  3
  Raportează
 • postat de ilie
  Duminică, 04 Noiembrie 2012 16:19
  pentru o operatie de hernie inghinala 7 milioane , chirurgul efectueaza inmedie 10 operatii, 70 de milioane pe zi, pe luna 210 milioane hai nu chiar 210 dar 170 tot primeste , 170 de milioane mamica mea si noi deabia am dat 7 milioane sa operam baiatul.
  0
  2
  Raportează
 • postat de IONUT AFRONIE
  Joi, 25 Octombrie 2012 16:10
  MIZERIE MARE....SA VENITI DOMNILOR DE LA ANTICORUPTIE LA SPITALUL DE URGENTA CRAIOVA..SA VA MINUNATI...O PLACERE CUM SE IA SPAGA...TOATE ASISTENTELE DE O SCARBOSENIE RARA,CAND LE DAI CEVA MAI ZAMBESC...DOCTORII CAND INTREBI CE PROBLEME SUNT SPUN:ASTEPTAM SA VEDEM CUM EVOLUEAZA SITUATIA..DUPA CE I CENTRZI 500 DE RON ZICE EVOLUAM UN PIC SPRE BINE..STAI LINISTIT...SI TE TREZEZSTI DIMINEATA CA SPUNE:STITI,LA NOI NU SE MAI POATE FACE NIMIC,DUCETI VA LA BUCURESTI..SI CADE CERUL PE TINE...SI AJUNGI LA BUCURESTI,MAI DAI SPAGA SI P ACOLO CEVA SI TI SE ZICE :ATI AJUNS PREA TARZIU,NU SE MAI POATE FACE NIMIC...SUNTEM OAMENI SAU ANIMALE...CORUPTIA IN SPITALELE ROMANESTI A AJUNS LA 1 MILIARD DE EURO ANUAL,CONFORM UNOR STUDII DE SPECIALITATE...DAR DATORITA CORUPTIEI,PIERDERILE REALE DIN SISTEMUL SANITAR SE ESTIMEAZA A FI LA PESTE 5 MILIARDE DE EURO..ATENTIE DOMNILOR DE LA D.N.A. APROAPE 4 % DIN PIBUL ROMANIEI E FURAT PRIN SISTEMUL DE SANATATE...ADICA DUPA PAREREA MEA AR FI NECESAR SA LASATI TOT SI SA VA AXATI PE SPAGA DIN SPITALE..O SA AVETI SURPRIZE CU OPERATII DE 4000-5000 DE EURO BUCATA...DUCETI VA LA FUNDENI UNDE SE CERE 1000 DE EURO MINIM PENTRU OPERATII DE EXTIRPARE A TUMORILOR..MOARTE SPAGII...PUSCARIE LA DOCTORII CARE FAC PRETURILE LA INTERVENTII...
  0
  2
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 17:20
  Am trecut cu prietena mea pe langa Spitalul Bagdasar si am intrebat la POARTA cu cine trebuie sa vorbeasca pentru o a-i face o tomografie mamei ei. PORTARUL ne-a sugerat sa venim cu pacienta ca "rezolva el"; daca un amarat de portar cere spaga, ce pretentii sa mai avem de la un medic?

  Sistemul sanitar romanesc este mult mai bolnav decat pacientii. Nu sint bolnav, dar m-as duce la spital doar pentru ca am puterea sa ma lupt cu sistemul pentru ca nu ma doare inca nimic. Cand ai ficatul sau pancreasul defecte, ori parintii sau copiii pe masa de operatie nu mai ai energie sa te bati cu sistemul; sint sanatos si as merge la spital doar sa-i scuip pe medicii, asistentele si pe orice angajat care nu face nimic pana cand nu isi ia spaga sau care se uita chioras pana cand ii spui "Vin di partea lui X...".

  Sa fii medic, avocat, preot sau soldat presupune un JURAMANT si o ONOARE pe care fara nicio exceptie aceste categorii de oameni le-au pierdut in Romania. Exceptiile "doctor care nu ia spaga" sau "popa care vine gratis la inmormantare" sint picaturi in ocean, nesemnificative!

  Medicii au cea mai oribila abordare a muncii lor: la oricare va veti duce, va va spune: "Bine ca ati venit la mine, ca altfel nu stiu ce se intampla. Nu stiu cine v-a pus diagnosticul acesta, dar este complet gresit." Pai de ce nu-i dai telefon sa-i spui in fata asta???? Sau de ce nu ii faci sesizare la Minister??? Pentru ca esti un mincinos! Pentru ca asa sinteti toti, pana la ultimul! Peste tot, in orice colt al lumii, toti medicii, FARA EXCEPTIE isi 'sapa' colegii de breasla pentru a se afirma. Este cumva un curs dedicat pentru asta la care toti luati 10? Nicio alta meserie nu are caracteristica asta!

  Cat despre voi, cei care primiti din cand in cand cate o sesizare pentru o spaga ceruta de cineva, nu mai comentati! Sa va fie rusine si voua! Mai ales voua, MAGISTRATILOR de orice fel care ati pierdut puterea si va faceti ca nu vedeti legea sau ii gasiti milioane de interpretari in functie de cine este judecat! Ati facut din tara asta o catastrofa. Voi, cei care judecati, sinteti principalii vinovati pentru vina oricarui om care da sau ia spaga si pentru faptul ca orice roman caruia i-a mai ramas un gram de bun simt si speranta isi doreste doar SA PLECE din tara pentru ca nu mai are putere sa se bata cu nesimtirea, spaga si 'soaptele'.
  0
  3
  Raportează
 • postat de daniel
  Sâmbătă, 07 Iulie 2012 21:22
  Care ar fi tariful (si aici ma refer la atentia doctorului) pentru o operatie pe inima? Poate ca intuiti raspunsul: unul fooarte mare. Deh, este vorba de inima omului! Ca idee se pare ca 300 euro nu sunt suficienti decat sa jigneasca onorabilul domn doctor care s-a purtat mai urat decat un tigan. Acesta a aruncat banii (300euro) primiti de la o pensionara care are doar 400ron pensie umilind saraca femeie implicand si prestigioasa institutie la care lucreaza si careia i-a fost stirbita valoarea cu cei 300 euro. Halal doctor... Ma gandesc cate persoane a refuzat acest personaj de la operatie, care inevitabil si-au gasit sfarsitul avand sanse de a trai dar neavand valoarea materiala pe masura prestigiului doctorului.
  In alta ordine de idei: pacientul este in recuperare si sper din toata inima sa nu urmeze complicatii nedorite!
  0
  3
  Raportează
 • postat de mioara
  Luni, 23 Aprilie 2012 14:29
  hmm...am patit-o si eu...urat...mi-am internat sotul la urgenta cu o criza cumplita de fiere. a trebuit sa decidem rapid daca sa fie operat sau nu, fara nici un fel de explicatii despre care ar fi variantele. am zis da, ne-am interesat rapid de tarife si le-am achitat. a intrat omu'n operatie, a iesit, eu langa sala de operatii tot timpul. dr trece pe langa mine si ma ignora total, eu innebunita ca nu stiu nimic despre sotul meu. intr-un final imi arunca un ,,nici nu stiti pe langa ce a trecut!'' si isi vede de ale lui. eu, bulversata, ma bucur ca am auzit macar acel ,,a trecut''...inseamna ca e bine. Dr.Bacalbasa imi vorbeste omeneste, ma duce sa-l vad la terapie intensiva. aflu ca niste pietricele o luasera pe un canal spre pancreas, dar ca acum e ok. buuun...iese de la terapie intensiva si e trimis intr-un salon de 8 paturi, in conditiile in care intial a fost intr-o rezerva de doua paturi. al meu are un sarm aparte, asa ca le-a convins repede pe asistente sa-l duca inapoi...dar a venit dl.profesor si-a zis nu, inapoi in salonul mare...si ne-am jucat de-a soarecele si pisica pana am mai cotizat ceva, ca de...n-am stiut de la inceput cat de complexa urma sa fie operatia si n-am cotizat cat trebuia.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Laur Doha
  Duminică, 22 Aprilie 2012 14:22
  Comparatie pe propria piele:
  - Faza 1: in RO, Neamt : febra mare vreo 3 zile, infectie in gat, mers la urgente: tratament cu strepsils (sic!)
  -Faza 2: tot in RO, Galati: internat de urgenta dupa 3 zile de 40-41C, tratament dupa ureche, nici o schimbare in prima zi pana ajunge si femeia cu banii. Da la toata lumea de la liftiera la seful de sectie si ma tine toata lumea in puf.
  - Faza 3: in Lumea a treia, platit cam de 10 ori mai bine ca o asistenta medicala, vreau sa las o atentie unei filipineze care pentru 1000 lei isi vinde un rinichi si mi se pune in vedere ca daca mai incerc mi se anuleaza asigurarea medicala.
  Asa ca lasati-o moarta cu pacientul este vinovat. Pacientul este nevoit de un sistem bolnav sa plateasca suplimentar pentru un serviciu pe care deja l-a platit. Un personal medical onest ar stopa imediat astfel de practici.
  P.S. sunt si in RO astfel de medici, cam putini in GL.....
  0
  2
  Raportează
 • postat de petru pt.@marcu
  Duminică, 22 Aprilie 2012 08:39
  DA d-le, am auzit de Daniel Morar , Monica Macovei,etc.Sunt multi ,chiar majoritari, incoruptibili in randul magistratilor.
  1
  2
  Raportează
 • postat de curiosul
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 17:45
  Nu înțeleg un lucru , dacă s-au întâmplat aceste lucruri de ce ? cei care s-au întâlnit cu asemenea medici nu dau și numele acestora , ar fi de folos aceste nume sa putem și noi pacienții sa facem o lista de preturi ca la piața.
  0
  3
  Raportează
 • postat de carina
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 17:03
  Pt.marcu.Nu va contrazic in ceea ce sustineti,ca ne pleaca anual un nr de medici in strainatate,dar asta nu pentru ca au mai multa stiinta decat un absolvent de stiinte juridice,ci,asa cum ati spus si dvs,pentru ca sunt platiti mai bine,mult mai bine.Cel care a ales sa slujeasca justitia,nu a ales sa plece in "afara",pana acum,pentru ca,spre deosebire de corpul uman,acelasi peste tot pe glob(toti oamenii suntem "croiti" la fel),legile difera de la o tara la alta.Dar,cu certitudine va spun ca acest lucru se va schimba si vor pleca si acestia,din ce in ce mai multi sa munceasca in alte tari.Daca va uitati pe site-ul oricarei facultati de drept,veti vedea ca studentii au oportunitatea sa plece cu burse,pentru un semestru sau 2,sa studieze la facultati de profil din Franta,Spania,Grecia...si asta ar trebui sa ne faca sa ne gandim ca,in curand,vor prefera sa ia drumul strainatatii decat sa ramana in Romania,unde in functii de conducere acced numai nonvalori,asa cum ati spus si dvs.Si cand spun nonvalori,ma refer la orice domeniu de activitate.Avem magistrati si medici care isi respecta meseria,dar de acestia auzim mai putin,pentru ca acestia nu beneficiaza de publicitate prea multa.Avem medici excelenti,dar auzim de ei cand este prea tarziu,cand deja sunt pensionari sau nu mai sunt deloc,sau cand cineva din presa ii descopera dupa ani de anonimat,le descopera lucrarile...La fel si despre magistrati,nu vom auzi de ei decat daca cineva ii face cunoscuti prin diverse metode.Asa ca,concluzionand,nu e bine sa generalizam ca toti medicii sunt "spagari" sau toti magistratii sunt corupti.Avem si de unii si de altii.Cei care sunt corupti ii vom regasi mai usor la conducerea unui minister,la conducerea unei directii de sanatate(vezi cine este director la Galati:dr.V.Boldea,medic de familie care nu s-a remarcat prin nimic deosebit,dpdv profesional);la fel si in cazul magistratilor.Daca ar fi f bine pregatiti,ar alege o cariera in avocatura,unde ar castiga in functie de cat de bine iti reprezinti clientul in fata magistratului care este platit de stat.Si atunci interesul ar fi altul,nu ai avea nevoie sa ceri spaga,pentru ca iti poti impune un tarif,dar pentru asta trebuie sa iti dai si interesul si sa-ti pui la "bataie"toata stiinta si mai mult.Ehe!ar fi multe de spus despre cele 2 meserii,dar sa nu exageram.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vardar
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 16:00
  Ss, dobitocule, analfabetule, poate esti si tu magistrat? Numai hotii si borfasii ajung in justitie? Eu sa imi recuperez proprietatile de la ai mei bunici, confiscate de comunisti, ca tine probabil, m-am judecat multi ani si m-a costat multe multe mii de euro dobitocule, asa ca, ciocul mic panarama. Mai dau astia la tv ca un medic isi ia spaga de 500 de lei si gata, asta e coruptia in Romanica, dar pe cei magistrati sau golani de politicieni nu-i vede nimeni?
  0
  1
  Raportează
 • postat de marcu
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 15:47
  Pt carina. Da stimata doamna, un medic este cu mult peste orice magistrat ca si stiinta de carte. Ne pleaca anual mii de medici in occident pe salarii de mii de euro. De ce nu ar pleca si magistrati? Pentru ca acolo sunt paraleli, nu sunt acceptati, o casta corupta, plina de nonvalori. Auzim des in mijloacele media elogii vis a vis de cate un chirurg sau profesor de la nu stiu ce clinica, oameni ce fac minuni prin stiinta lor. Similar, a auzit vreodata cineva ceva legat de vreun magistrat? Da, auzim de spagi de mii de euro, de decizii CEDO legate de incompetenta, reavointa, coruptie in justitie. De rapoarte europene nefavorabile, de stat la coada europei din cauza acestei caste de nesimtiti din justitie si politica.
  0
  1
  Raportează
 • postat de carina
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 12:04
  Cineva comenteaza ca un medic are mai multa carte decat un judecator.Nu stiu ce intelege prin mai multa carte(adica a citit mai multe romane?),pentru ca pentru ambele meserii iti trebuie munca multa (a se intelege "invatat "pe branci")de cand intri si pana termini facultatea si mai departe.Dar sa lasam asta,subiectul este altul.Medicii vor primi mai departe spaga;nu se mai pune problema ca e din vina pacientilor ca dansii primesc "daruri",pentru ca nu-l opreste nimeni sa refuze.Din pacate,sunt si medici tineri care asa inteleg ca trebuie sa isi faca meseria bine,si i-am intalnit la Bucuresti.Pentru ca am considerat ca daca mie nu-mi da nimeni bani in plus pentru ca imi fac datoria la servici,eu de ce as plati in plus un medic pentru ca isi indeplineste sarcinile de servici,am fost lasata sa astept pe holul spitalului,asteptand externarea(fusesem internata pentru analize si biopsie)mai mult de 2 ore.Si nu era nici perioada de vizita la saloane,nici vreo sedinta,nimic din toate astea.Trecea pe langa mine,se uita la mine,si imi spunea sa astept.Intr-un final,am rugat familia care ma astepta sa plecam spre Galati,sa cumpere un buchet mare de flori,si i l-am oferit.In 10 minute ieseam pe usa spitalului cu externarea si concediul medical in mana.Si nu era decat un buchet de flori,deci nu conteaza ce dai,cat dai,ci doar sa dai ceva.Nu mi se pare normal.Pana la urma,dau daca am ce,daca imi face placere,dar asta nu inseamna ca pacientul trebuie tratat in functie de ce ofera.Sau asa ar trebui sa faca un medic care isi respecta juramantul facut,juramantul lui Hipocrate,sa trateze pe toti la fel,ca boala nu intreaba ce este fiecare.Oricum,nu sunt singurii care primesc spaga.Acum,unde te duci,trebuie sa ai bani sa dai,fie ca e medic,fie ca e profesor,fie ca e orice alt functionar al statului,care este platit sa munceasca.Ca sunt salarizati mizerabil,asa e,dar cine,in tara asta are salarii decente,in afara de cativa care sunt inregimentati politic si pusi sa conduca institutii si cei care lucreaza in mediul privat?Si pana la urma,sa recunoastem si ceva bun,ca nu toti trebuie judecati la fel;mai sunt si oameni printre ei,si nu putini.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Carmenescu
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 10:10
  Pot sa spun numele unui medic chirurg din Galati, care si-a facut meseria fara sa ceara sau sa primeasca bani? A operat-o pe mama mea care avea cancer si cand am vrut sa ii dam ceva a zis: "Nu sub nici o forma". Dpa cativa ani am ajuns si eu la acelasi medic si din nou si-a facut meseria fara sa fie interesat de bani.
  Il cheama Paul Ichim si pe langa faptul ca este un medic bun, este si "OM".
  0
  1
  Raportează
 • postat de Carmenescu
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 10:09
  Pot sa spun numele unui medic chirurg din Galati, care si-a facut meseria fara sa ceara sau sa primeasca bani? A operat-o pe mama mea care avea cancer si cand am vrut sa ii dam ceva a zis: "Nu sub nici o forma". Dpa cativa ani am ajuns si eu la acelasi medic si din nou si-a facut meseria fara sa fie interesat de bani.
  Il cheama Paul Ichim si pe langa faptul ca este un medic bun, este si "OM".
  0
  1
  Raportează
 • postat de ionelia
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 09:45
  mama!mea s-a operat la fiere acum cativa ani,doctorul nu s-a atins de ea pana nu i-am dat banii,300 lei ,i-a scos din plic si i-a numarat si a zis"cam putin!",asta in conditiile in care stia ca e pensionara
  0
  2
  Raportează
 • postat de As. med
  Vineri, 20 Aprilie 2012 22:35
  Sunt asistent medical in Spitalul Judetean,ma intreaba pac. cati bani sa dea medicului,sa-l trateze bine;ii spun ca lucram in spital de stat,ca nu trebuie sa dea niciun ban la nimeni;se uita la mine ca si cand imi bat joc de el,se duce si intreaba alta colega sau un pacient si tot da bani la medic pentru al "trata bine".Pacientii sunt vinovati pentru spaga din spitale,daca nimeni nu ar da bani si ar reclama personalul medical care nu-si face treaba sau care conditioneaza actul medical,iar acesta ar fi sanctionat pana la desfacerea contractului de munca,niciun cadru medical nu ar mai lua bani de la pacienti.Cand iti alegi meseria,nu te gandesti la cata spaga vei lua cand vei profesa!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Tony
  Vineri, 20 Aprilie 2012 21:04
  „Aici s-a creat un întreg fenomen. Medicii nu primesc atenţii doar în România, ci în întreaga lume. Nu se poate pune problema unei şpăgi, atâta timp cât medicul nu cere bani şi nu condiţionează de aceste sume de bani modul în care tratează pacientul. Iar atenţiile pot fi acceptate la externare, când nu se mai pune problema că recunoştinţa ar afecta în vreun fel actul medical. Sunt şi cazuri în care pacienţii, de regulă cei mai vârstnici, vor să ofere o atenţie medicului şi se sperie atunci când acesta refuză. Se gândesc la faptul că starea lor este gravă şi că medicul nu mai poate face nimic”, precizează dr. Dan Botezatu, şeful secţiei de Gastroenterologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.
  Minciuni, minciuni si iar minciuni.
  Medicii din nici o tara occidentala civilizata nu primesc nici un fel de atentii, oricare ar fi ele, nici macar un buchet de flori. Traiesc in Canada si asta e realitatea, nu minciunile lui Botezatu asta de la Galati
  0
  1
  Raportează
 • postat de Re. postat pt Tony
  Vineri, 20 Aprilie 2012 18:44
  Indivizi ca dl. ..POSTAT PT TONY... prostovani ca voi au ramas acasa si slujesc sclavagismul romanesc cu stoicism trist si flamand, Vai maiculita voastra de saracani ,( cocalar ,??!!!! si vocabularul l-ati terminat la romanika , ati distrus tot ) Va e ciuda ca altii au inteles ce viitor se asteapta in romanika ,,UE si au plecat fara sa se mai uite inapoi . Am reusit sa ne integram in societati la care romanika nici nu viseaza...si ducem o viata cum voi prostilor niciodata nu veti avea.
  Dar tupeu aveti destul cu foamea in gat ..asta e romanul . Fi-mi-ar scarba de cei ca tine.
  0
  1
  Raportează
 • postat de moromete
  Vineri, 20 Aprilie 2012 18:08
  Este vina noastra ca alimentam coruptia,este vina guvernului ca nu stie sau nu le pasa cum se conduce o tara de ne-au adus in halu' asta , dar vina principala o poarta medicii ca cer sau dau de inteles ca cer pentru ca lucrurile sa mearga bine ...Si nu o sa ajungem nicaieri asa..Sa ceri/primesti mita este o masura neortodoxa,josnica si barbara.Daca cineva s-ar duce la doctor sub un simplu pretext si ar incerca sa mituiasca medicul si daca medicul ar primi atunci vizitatorul sa-si puna masca de Anonymous, sa apeleze la fel la ceva neortodox,josnic si barbar si sa-i infiga un bisturiu in gat sau sa-l urmareasca pe strada sa ii ia banii si sa-i dea la saraci, sau masina sa ii ia foc, e bine ?Si sa lase un mesaj... Pun pariu ca pentru o peroada ,medicii se vor linisti si unii chiar vor baga la cap ca nu e bine sa primesti sau sa ceri mita.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ralu
  Vineri, 20 Aprilie 2012 16:27
  Cunosc caz care a dat 1500 la ceza + a platit consultatiile la cabinet particular lunar+cadouri frecvente gen parfumuri etc.
  E ceva de speriat!! Bine, ea e snoaba ca deh, sotul lucreaza in afara si are bani.
  Asa ca nu va luati dupa ex. meu.
  Dati cat vreti si cat aveti si daca vreti. Nu va cere nimeni nimic!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 20 Aprilie 2012 14:27
  Incredibil pesonajul care mentiona ca in justitie se merge cu mii de euro iar la doctori doar cu sute de lei! In justitie se duc borfasii si hotii la spital bolnavii, rapandula!
  0
  1
  Raportează
 • postat de gabriela
  Vineri, 20 Aprilie 2012 13:44
  Eu am avut doar doua interventii chirurgicale , una la Spit. Municipal Bucuresti si una la Spit. de Urgenta Galati . In ambele cazuri am fost operata si nu mi-a pretins nimeni absolut nimic . De dat , am dat ce si cat am vrut , dupa operatii . Puteam la fel de bine sa nu dau nimic.
  Parintii mei , in ultimii ani de viata, au avut cateva internari si chiar doua operatii destul de complicate la ortopedie, in Spit. de Urgenta Galati. De fiecare data , au fost operati si tratati bine fara a se pretinde absolut nimic. Oamenii chiar isi fac treaba .
  Noi suntem obsedati sa le dam bani si diverse..... de frica mortii ! Chiar intram in panica daca refuza, ne gandim ca suntem pe moarte.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Vasile Voiculescu
  Vineri, 20 Aprilie 2012 12:04
  Asa e viata,iar juramantul lui Hipocrate este optional. Justitia divina se impleteste cu slabiciunile omului dotat cu harul vindecatorului. Ca si la popi,nu ai bani ,te mai plimba putin prin loc insorit. Inchipuiti-va cat de jefuit a fost si este acest stat de nu-si poate plati Doctorii ,dar plateste gras "politicieni de doi bani " care nu contribuie la PIB-ul tarii . Unii (1-2%) ajung penali cu drepturi platite la zi. Cum sa opinezi ca simplu cetatean,poti ridica piatra?
  0
  0
  Raportează
 • postat de petru
  Vineri, 20 Aprilie 2012 11:46
  Eu unul nu am dat si nici nu am sa dau vreodata spaga, ma "leg " de piciorul patului si pana la urma sunt tratat corespunzator.Vinovati sunt si pacientii care fara tupeu si in vazul lumii dau spaga.Aici este vorba si de mentallitate,asa am fost obisnuiti sa se dea spaga si sa se stea la cozi fara nici un motiv.N-am inteles si nici nu pot sa inteleg cum sa dai spaga la cabinetele particulare.Dentistul meu imi spunea ca a pus si afis cu ,nu primim spaga, iar ei ,pacientii,lasau sacosa dupa usa si plecau.In ce tara traim ,fratilor,treziti-va ,aveti drepturi legale cu care v-a puteti apara.Sa-l fereasca Sfantul pe ala care v-a incerca sa-mi ceara mie spaga,mai ales intr-o institutie a statului,il iau de gat acolo si am sa tocesc scarile tribunalului tarandul prin procese.STATUL suntem noi ei sunt pusi acolo ca sa ne serveasca,fiti curajosi ,indrazniti ,in institutiile statului suntem la noi acasa.S-a ajuns pana acolo incat si femeii de serviciu sa i se dea spaga...e jale mare prin spitale.Statul face legi,ei sunt obligati sa le respecte...daca nu sa-i obligam prin sesizari si procese,aceasta este singura cale de a scapa de corupti.Care om de bun simt ia spaga de la un nenorocit,care si-a vandut vaca pt. a da mita unui sarlatan ,degeaba ca tot moare,ce fel de medic esti tu care ei mita de la cel mai necajit om de pe fata pamantului !!!???O sa va judece Dumnezeu ,ca v-a bateti joc de oamenii necajiti.Medicul meu din policlinica judeteana m-a consulta cu toata atentia fara ca sa-i dau spaga,sunt medici cu frica lui Dumnezeu,pe care ii apreciez si ma rog pt.ei.

  Hristos a inviat si Doamne ajuta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Vineri, 20 Aprilie 2012 11:25
  oare cand vom ajunge la medic dupa programare prealabila si fara sa fie necesara interventia asistentei care tine fisele(nu este aceasta menirea ei)si sa fiu invitat prin megafon la consult la cabinetul x,cu atat mai mult pentru cel ce vine din provincie, care sunt fortati sa umble ca prostii fara sa stie pe unde. Toate acestea inseamna servicii medicale din epoca medievala si mai rau este ca atatea capete destepte ce se pretind prin administratia spitalelor, directiilor judetene, colegiilor de tot felul, mentin aceasta stare de fapt, dupa toate aparentele cu vadit interes, cand, dupa cum cred eu au avut prilej sa vada cum se procedeaza in alte sisteme de sanatate din lumea asta larga. Toate statisticile ne situiaza in coada clasamentelor UE,si se pare ca aici ni-i locul, suntem meschini cu totii si medici si pacienti, la noi la romani se dovedeste ca pregatirea profesionala nu ne educa si nu ne civilizeaza, ea fiind predeterminata de modul cum am fost educati in primii 7 ani, nu gasim calea, inca odata-i dau dreptate lui Brucan
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Vineri, 20 Aprilie 2012 11:15
  Domnule Cristea, poate pentru dvs sunt 1-2%!
  Eu zic ca ati inversat procentele... 1-2% nu conditioneaza!!!
  Dar dvs, la fel ca toti medicii de prin colegiul medicilor, traiti cu capul mai sus de nori, si nu prea vedeti realitatile de pe pamant!
  0
  1
  Raportează
 • postat de ana
  Vineri, 20 Aprilie 2012 10:33
  in urma unor complicatii ale bolii copilului meu,a trebuit sa ma duc la un spital din Bucuresti si la fel cum a spus si Corina in comentariul de mai sus,nu mi-a venit sa cred ce fel am fost tratati.Medicul la care am fost repartizati este conferentiar doctor universitar si sefa catedrei de neurologie pediatrica da la UMF.Mi-a vorbit de parca eram egale si prietene de cand lumea.M-a incurajat si a dat dovada atat dumneaei cat si restul personalului de un profesionalism ca la carte.De atunci nici nu ma mai sinchisesc sa ajung in mizeria de spitale din Galati .Prefer ca banii pe care TREBUIE sa-i dai spaga la doctori si asistente,sa-i cheltuiesc pe transport pana la Bucuresti, unde in spital avem parte de tratament medical si uman deosebit.Rusine medicilor din Galati!!!!!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de negonic
  Vineri, 20 Aprilie 2012 09:30
  Am fost consultat , dupa asa spusa revolutie de peste zece medici .Am avut ghinionul sa-i intalnesc doar pe cei doi la suta care mai primesc spaga! Domnul dr.Cristea se face ca nu vede conditionarea actului medical .Internat fiind , fara sa schimbi o vorba cu bolnavii din salon ,stii sigur cine nu a contribuit la bunastarea medicului ,de la prima vizita in salon a medicului respectiv .La judetean am intalnit bolnav trimis acasa sa ,,se pregateasca '' si apoi sa se intoarca pentru a fi operat.Nu sunt de acord cu cei care aproba aceste ,,contributii '' atata timp cat sunt impuse .Daca cei din sistemul medical s-ar multumi cu cea ce poate oferi bolnavul si nu ar conditiona serviciul medical si pretul nu ar fi impus ar fi poate ceva mai de acceptat ,dar sa te trimita acasa ,si sa te intorci cand ai banii pentru a fi operat ,asta spune mult despre moralitatea personalului sanitar din Romania .Si nimeni nu a fost obligat sa devina medic ,apropo de cei ce deplang conditiile in care lucreaza personalul medical .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru Tony
  Vineri, 20 Aprilie 2012 09:13
  Se vede cat de cocalar esti...
  " am numarat pana a zis doctorul ,ajunge !"
  No comment!
  Apoi si docotorul... tot din specia ta este... Daca si-a pus mintea cu unul ca tine... Cine se aseamana se aduna...
  Da-mi voie sa banuiesc, ca banii aceea care i ai numarat tu, nu erau castigati prin munca cinstita. Altfel... nu ii ofereai asa usor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioan sababei
  Vineri, 20 Aprilie 2012 08:07
  strimbii au facut tara si prostii se chinuie sa o indrepte - daca domnul dr. bacalbasa a ajuns jalon moral si mai ales institutia spagii, nu-mi pasa ca dau important este ca l au facut bine pe tata....
  0
  0
  Raportează
 • postat de UE
  Vineri, 20 Aprilie 2012 07:40
  Am lucrat pentru o vreme in Germania. Un cercetator tanar castiga maxim 1500euro. Chiria era de 450euro/luna, fara utilitati. Oare banii lui erau suficienti pentru un trai decent? Daca ar fi lucrat in sanatate, conform comentariilor de mai sus, probabil ca ar fi trebuit sa ia niste spaga ca sa traiasca mai bine. Dar nu e deloc asa. Asta e salariul, asta e jobul pe care l-ai ales si cu banii astia te descurci?
  Deci, sa lesam plansetele de mila d-lor doctori sau a altora caci, cei din buzunarul carora iese spaga sunt oameni care nu au bani nici cat se ia la o interventie de acest gen.
  0
  0
  Raportează
 • postat de victor
  Vineri, 20 Aprilie 2012 07:15
  asa am patit si eu cu dr. Bacalbasa, chiar mia multumit pentru suma care am puso pe masa, deci in final am fost toti multumiti , pt banii care iam lu bacalbasa, mia zis chiar si un banc frumos, tare de treaba acest om.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Corina
  Vineri, 20 Aprilie 2012 06:56
  Sincera sa fiu nu inteleg ce naiba se intampla in spitalul asta din Galati. Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi acolo, ca parca toti sunt Dumnezei si tu ai venit sa le ceri de pomana! Toti au senzatia ca-ti fac o favoare daca se uita la tine, inclusiv asistentele care sunt mai "importante" chiar si decat doctorii. Ca sa nu mai vorbim de liftiere, care daca vor sa te ia cu liftul, te iau, daca nu, sanatate! Pe scari!
  Am ajuns deunazi la urgente la Floreasca, in Bucuresti, venita cu mentalitatea de Galati, ma asteptam sa ma repeada cineva, sa ma impinga, sa-mi vorbeasca rastit...am ramas surprinsa total! S-au purtat cu mine ca si cu un om in suferinta, mi-au facut toate testele atunci, in noaptea aceea, pe loc. Mai mult decat atat cand mi s-a spus: "dupa ce va ia probele, veniti inapoi aici si asteptati rezultatele, ca mergem noi sa le luam", am crezut ca am auzit eu gresit. In plus, medicul de la urgente mi-a explicat pe intelesul meu, calm, ce s-a intamplat, ce trebuie sa fac, mi-a dat numarul lui de telefon, sa-l sun daca mai apare ceva in noaptea respectiva...
  Nu ai sa vezi asa ceva in republica Galati si nu inteleg ce anume ii face sa fie atat de nemernici in spitalul asta, ca singur nu sunt salariile de mizerie. Aceleasi salarii le au si aia din Bucuresti.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Tony
  Vineri, 20 Aprilie 2012 06:33
  L-am operat pe tata ..la judetean cu ani in urma , am numarat pana a zis doctorul ,ajunge ! Am platit pe toti . L-au tratat pe tata ca pe un rege, a mers totul perfect a avut 2 operatii : fiere si prostata. Nu-mi pare rau c-am dat bani.
  Dr Bacalbasa ,,un adevarat domn, Mutumesc celor care au avut grija de tata.
  Regret ca sunt multi saracani care nu au dupa ce bea apa si ajung la spital si nu se uita nimeni la ei. Asta e viata in Romania ..iar cei ce traiesc acolo( sau cei care au mai ramas in tara) si-o merita din plin. Sanatate va doresc ca bani n-o sa aveti niciodata.
  2
  0
  Raportează
 • postat de zexe
  Vineri, 20 Aprilie 2012 06:06
  De ce nu aveti curajul stimabililor sa scrieti care sunt spagile de mii si zeci de mii de euro din justitie? Daca la un medic, care are mult mai multa carte decat un judecator te duci cu cateva sute de lei, la "onorabilii" magistrati oare cu cat?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Doctorii au un serviciu uman,cu oameni foarte bolnavi,într-un stat inuman atât cu doctorii cât și cu pacienții lor.
  Vineri, 20 Aprilie 2012 01:34
  Nu ești obligat și nimeni nu te obligă să dai bani.Dau dacă serviciul este bine făcut,este atent doctorul cu pacientul,adică tatăl meu și chiar insist să dau,cu tote că sunt refuzat.Știu că au salarii mici față de ce au învățat și profesează,munca cu omul bolnav fiind foarte grea.Văd că activitatea în spitale este săracă în dotare,nefinanțată,într-un mediu microbian foarte ,,bogat'' pentru că nu sunt bani.Asta-i,dau bani pentru că le mulțumesc că mai sunt pe aici și nu au plecat și le recompensez munca printr-un plus la salariu pentru că trebuie să aibă,doctorii și asistentele,o viață mai bună pentru a profesa la un nivel cât mai ridicat,față de noi,majoritarii sacrificați de un stat inuman.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valle
  Vineri, 20 Aprilie 2012 01:07
  Da,si eu am dat spaga la urgente la noi la judetian pt ceva banal.si atunci am vazut o batrana care si a scos ultimii bani dintr o batista si ia dat unei asistente.ce fel de gunoaie au ajuns oamenii?cand o sa terminam sa ne rugam la medici.stati in picioare oameni buni.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.