Începe febra cadourilor! Ce le aduce Moş Nicolae copiilor cuminţi?

Începe febra cadourilor! Ce le aduce Moş Nicolae copiilor cuminţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucării ce n-a văzut pământul şi scumpe de nu le poţi atinge


 

Febra cumpărăturilor de sărbători ia startul încă de la începutul lunii decembrie, când gălăţenii dau iama în magazine pentru a pregăti cadourile de Moş Nicolae. Marile magazine sunt şi ele pregătite şi îşi aşteaptă clienţii cu oferte tot mai variate, de la an la an. Standurile sunt doldora cu jucării, care mai de care, menite să-i satisfacă chiar şi pe cei mai pretenţioşi şi cuminţi prichindei. Preţurile variază şi ele în funcţie de poftele micuţilor, însă există alternative pentru toate bugetele. Cele mai căutate şi potrivite atât băieţilor, cât şi fetiţelor sunt animalele din pluş, iar dacă acestea înfăţişează personaje de poveste sau din desene, cu atât mai bine. Preţurile pentru astfel de jucării se încadrează între 15 şi 60 de lei, în funcţie de model şi mărime. Şi păpuşile pentru fete sau maşinuţele pentru băieţi au rămas la mare căutare, datorită preţurilor accesibile. Pentru cea mai ieftină păpuşă veţi plăti în jur de 12 lei, în timp ce pentru o maşinuţă, minimul este 15 lei. 

Ultimele apariţii

Clasicele păpuşi au fost înlocuite de unele interactive, dotate cu senzori de mişcare, sau care vorbesc, cântă, dansează ori spun poveşti, toate astea pentru a-l distra pe micuţ. Pentru astfel de exemplare va trebui să scotociţi mai adânc prin buzunare, pentru că preţurile variază între 70 şi 290 de lei. Maşinile cu radiocomandă au devenit populare, iar preţurile sunt pe măsura funcţiilor pe care acestea le au: între 60 şi 340 lei. La modă sunt şi circuitele şi pistele cu maşini sau trenuleţele cu şine. Acestea vă vor uşura buzunarul de la 240 de lei până la 576 de lei, dacă circuitul poartă imaginea lui Fulger McQueen.

Jucării creative

Tot mai mult teren au început să câştige şi jucăriile creative. Fie că este vorba de banalul lego sau noile seturi de vopsele, stickere ori şabloane, părinţii nu se feresc să cheltuiască până la 120 de lei pentru un astfel de set. Pentru cei care vor să-i îndrume pe copii către muzică, magazinele au pregătite instrumente muzicale, seturi de tobe, microfoane cu stativ ori aparate de mixat al căror preţuri variază între 120 şi 170 de lei. În ultima vreme au început să câştige teren şi laptopurile educaţionale pentru copii. Costul unui astfel de aparat, pe care micuţii pot exersa alfabetul, matematica, pot scrie sau se pot juca, se încadrează între 90 şi 200 de lei.

Părinţii trebuie să aibă în vedere siguranţa micuţilor, iar pentru asta este recomandat să achiziţioneze jucăriile adecvate vârstei beneficiarilor şi din locuri specializate.

Citit 1382 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.