Locatari nemulţumiţi. Cum putem schimba conducerea asociaţiei?

Locatari nemulţumiţi. Cum putem schimba conducerea asociaţiei?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 „Vrem devize pentru reparaţii transparente şi să plătim exact cât consumăm”


„Locatarii Blocului CS 5, scara 3, din Ţiglina 2 am chemat în repetate rânduri conducerea Asociaţiei 828 la şedinţa noastră pentru a le aduce la cunoştinţă o serie de nereguli şi nemulţumiri, dar nu am fost ascultaţi, de aceea vă trimitem această scrisoare. 

Suntem nemulţumiţi de faptul că reparaţiile la subsol sunt făcute abuziv, fără acordul nostru, fără licitaţie şi fără deviz transparent. Am cerut în repetate rânduri înlăturarea instalaţiilor improvizate de la subsol, care încarcă factura la întreţinere.

Se fură căldură cu instalaţii improvizate?

La o verificare făcută pentru reparaţiile de la subsol, am constatat că în başca familiei care locuieşte la apartamentul 43 există o instalaţie improvizată de încălzire. Familia plăteşte la întreţinere sume modice, 31 de lei în noiembrie şi 78 de lei, în decembrie, în timp ce noi dăm câte 200-300 de lei pe lună. Ei susţin că au caloriferele închise şi fac căldură cu calorifer electric, ceea ce nu este adevărat. Deşi am solicitat control din partea asociaţiei, nu am fost luaţi în seamă. Am depus inclusiv procese verbale, dar nu au avut niciun rezultat. Conducerea asociaţiei nu a venit să verifice în prezenţa unui grup de locatari ai scării 3, aşa cum prevede legislaţia. În plus, sunt 9 apartamente care nu au căldură la baie, deoarece familia de la apartamentul 43 a tras această instalaţie improvizată prin baie. Posibil să mai fie şi alte instalaţii improvizate, iar cei care plătesc căldura să suporte cheltuielile lor.

Uscătorul blocului – eterna problemă

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la căldura de la uscător. Deşi numai trei familii folosesc această cameră care are calorifer foarte mare, plătim cu toţii 1.000 – 1.500 de unităţi, conform declaraţiei administratoarei, deci echivalentul la încălzirea a 3-4 apartamente. 

Am solicitat în repetate rânduri o şedinţă comună în care să discutăm toate aceste lucruri, sau măcar o reacţie în urma procesului verbal semnat de 14 dintre locatari. Nu am primit nimic. De cinci ani de când a fost aleasă, conducerea asociaţiei 828 nu a ţinut nicio adunare generală, deşi sunt obligaţi să facă anual. Preşedinta asociaţiei – Mihaela Cazan - este complet absentă, încasează salariu de pomană, la fel şi cenzorul Mihai Panaite. Iar administratoarea Daniela Banciu are mână liberă şi încarcă factura cum vrea ea. La reparaţiile de la subsol nu afişează devizul lucrărilor, aşa cum am cerut şi anul trecut. De exemplu, pentru înlocuirea unei vane, s-au plătit 1.800 de lei, în condiţiile în care n-ar trebui să coste mai mult de 1.000 de lei. Menţionăm că şi în 2012 am plătit sume destul de mari tot pentru reparaţii fără deviz şi fără licitaţie. Pe desfăşurătorul cheltuielilor la întreţinere a băgat suma de la aceste reparaţii la un loc cu suma de la căldura pentru uscător. Factura de căldură a uscătorului este ţinută secret de administratoare, ca să nu ştim în realitate cât este.

Dorim să schimbăm conducerea Asociaţiei 828, deoarece actuala nu ia nicio măsură pentru reducerea cheltuielilor nejustificate şi depistarea celor care au instalaţii improvizate prin care fură căldură”, se arată în scrisoarea semnată de 14 locatari de la scara 3 a Blocului CS 5.

Ce e de făcut

Conform legii 230 din 2007, locatarii întregului bloc trebuie să convoace o adunare generală care va fi valabilă dacă vor fi prezenţi 50 la sută plus 1 dintre locatari, astfel putându-se schimba şi conducerea Asociaţiei 828 (dacă cei prezenţi la adunarea generală vor vota pentru acest lucru).

Citit 10564 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.