Ansamblu urban de patrimoniu, sufocat de maşini! Pe când parcare interzisă?

Ansamblu urban de patrimoniu, sufocat de maşini! Pe când parcare interzisă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vocea gălăţenilor de la blocul "Ialomiţa" a fost auzită prin prezenţa, la întâlnirea cu echipa "Vieţii libere", a doamnei Mirela Sava, de la Asociaţia de Proprietari nr. 116. Aceasta a revenit cu rugămintea să reamintim Primăriei municipiului Galaţi şi Poliţiei Locale că aleea care se face prin faţa blocului Ialomiţa - de cum intri din Domnească înspre Teatrul Muzical - este permanent aglomerată de maşini.
„Din cauză că maşinile sunt parcate pe trotuar, pietonii se deplasează pe stradă, punându-şi viaţa în pericol. Chiar municipalitatea nu are niciun interes de a rezolva aceste probleme? La Teatrul Muzical şi în Grădina Publică vin şi străini şi este urât cum arată această stradă care face parte din Ansamblul urban stradal de patrimoniu”, ne-a spus interlocutoarea.

Cine a pus cârciuma în drum?

Pe de altă parte, locuitorii din această parte a oraşului "sunt asaltaţi de poluarea fonică produsă de barul de vizavi de blocul Ialomiţa, de peste drum. Ziua este linişte, iar noaptea, după ora 23,00, începe distracţia şi se face, în liniştea nopţii, un zgomot asurzitor, produs de barul-restaurant de peste strada Domnească. Am sesizat Poliţia locală şi ne-a spus că firma care este titulară a barului nu mai figurează, ci a închiriat spaţiul. Nu înţelegem de ce această atitudine, din moment ce zgomotul nu se mai opreşte?", întreabă Mirela Sava.
În atare situaţie, să ne spună şi nouă cei în drept să verifice, cine funcţionează în cârciuma de peste drum şi uită de regulile minime de convieţuire într-o comunitate?

Citit 1625 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2013 16:46

7 comentarii

 • postat de IC
  Marți, 30 Aprilie 2013 07:56
  Care bar face zgomot? Eu stiam ca acolo era o data WC public iar la WC faci zgomot numai daca esti contipat sau "incuiat " cum spunea bunica ... Or fi "incuiati " sau trebuiesc inchisi toti aia care au autorizat transformarea closetelor in carciumi si/sau magazine ,la Gradina Publica ,la Parcul Eminescu ,etc . Poate ar trebui inchisi si cei care au autorizat transformarea statiilor de transport in comun in orice ,numai statii nu.Mama cati ar trebui trimisi sa sape canale ,daca s-ar lua la mana tot ce s-a distrus in ultimii 23 de ani.S-ar impusca astfel doi iepuri ,respectiv se face dreptatea care trebuia facuta in '90 iar alaturi de vechii vopsiti in democrati si capitalisti ar fi adunati si urmasii lor ,asa cum se cade .
  0
  0
  Raportează
 • postat de MUUUUUUUUUUU
  Luni, 29 Aprilie 2013 16:53
  as vrea sa aflu cine le-a permis celor de la restaurantul serafim sa acapareze DOMENIUL PUBLIC ....CINE LE-A DAT AUTORIZATIE SA OCUPE TROTUARUL......NU AI LOC DE CARCIUMILE LOR ...SUNT EXTINSI DE ZICI CA E PAMANTUL LOR.....LA BLOC IALOMITA NU AI PE UNDE SA CIRCULI CA PIETON.... RUSINE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bine remarcat
  Luni, 29 Aprilie 2013 15:35
  acolo singura cale de rezolvare este ori inaltarea bordurilor ori asezarea unor stalpi de protectie la marginea trotuarului. Alta masura antimarlanie a celor care parcheaza masina pe trotuar nu exista .Sau "aranjate" cauciucurile nemernicilor daca autoritatile nu iau nici o masura.Problema este reala, iar de multe ori vietile pietonilor sunt puse in pericol.


  P.S. si pentru boul de mai jos:...respectivii enumerati stau la 100-200 m , de locul in discutie si nu au nici o treaba cu asta..
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pentru cine striga Viata noua?
  Luni, 29 Aprilie 2013 14:56
  Bai voua nu va e rusine??? Cum sa comentati cu atita lipsa de respect, pacalicilor?
  Pai voi stiti cine sta pe strada aia?? Dl. Ionel Bors, care nu a lasat combinatul sa cada in ghearele imperialistilor americani sau corectilor german,prietenul priceputilor indieni si apoi al modestilor si respectuosilor francezi care iata unde l-au adus, in stadiul de gramada de fier vechi perfecta, numai buna de exploatat pina sub temelii!
  Mai sta si fam. Ninel + Alina Comsa-Durbaca, cu afaceri de vaza sub ochii nasului cu nasul in suflet Mircea Toader. Pai, voi vreti sarantocilor ca unor astfel de personalitati ale orasului sa le treaca pe sub nas toti mascaricii cartier cu Logane cumparate in rate pe o suta de ani si copiii lor mucosi si plingaciosi veniti sa vada cum mai arata un copac verde in Gradina sanchi Publica?
  Nu conteaza masinile din Centrul Civic, de pe trotuarele cu gresie de la Romarta, Master, Modern, Universitate, persoanele cu handicap (cum declara aiarnatii de bariere) care umplu faleza de Mertzane, gipane si alte bemveuri. Saracii care parcheaza in fata vilelor bogatilor luindu-le privelistea o strabat pe Maria Stanciu...
  Bai saracilor sa ziceti merci ca o sa mai aveti voie sa le treceti pe strada prin fata casei, incet si fara zgomot... voi vreti sa mai si opriti?
  Maria Stanciu nu s-a dus cu pieptul gol sa apere cladirile de patrimoniu demolate cu acte dubioase, monumentele vandalizate si muzeele confiscate de securisti cu barba, dar se pune de straja fostilor si actualilor.
  Pe aleea Trandafirilor cind militati pentru o bariera doamna Stanciu? ca acolo sta fostul... poate are si el nevoie...sa va antrenati pentru Arcasilor apoi... ca si acolo stau multi...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ilie pintilie de la sculerie
  Luni, 29 Aprilie 2013 14:41
  Multumesc Alethia. Esti foarte colocviala in demersul tau justitiar. Tradezi o cultura bagata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de obreja
  Luni, 29 Aprilie 2013 14:22
  Dar de ce Parcarea Interzisa?? De ce nu ...Cand disponibilizati o parte din curtea liceului de arta (fostului??) pentru o parcare mare in zona?? Daca interzicem ...unde merg acele masini?? Interzicem tot..si??
  0
  0
  Raportează
 • postat de ilie pintilie de la sculerie
  Luni, 29 Aprilie 2013 14:17
  Baiii ce dracu faceti cu ziarul asta?? E fituica de cartier?? O panorama de ziarista e muscata de custile cainilor, asta vrea sa mai inchida o afacere private in galati ca nu poate o baba sa doarma non stop....Halal anchete, halal subiecte. Va mai dau eu pe acest nivel.

  Aflam de la politie.
  1. Lu' Ionescu de la 7 I s-a furat presul de la usa.
  2. La usa familiei Albu cineva a pus rahat pe clanta.
  3. Intre etajele 3 si 4 cineva a scris cu creta *ue pe pereti.
  5. Familia Pralea a inconjurat gradina blocului cu gard. Baietii care consuma bere la 2.5 L si sparg seminte pana dimineata sunt suparati ca li s-a interzis accesul sub geamul familiei, pe spatial public.

  Ancheta sociala VL.
  1. Copii sub 5 ani sug degetul.
  2. Ionut baga degetul in nas si arunca bobite.
  3. Pensionarii blocului isi manifesta indignarea si infierteaza prostul obicei al unor parinti de a-si lasa copii sa se joace in fata blocului.
  4. Unii copii indraznesc chiar sa bata mingea de usa garajelor, stricand linistea muraturilor din beciuri si dormitoare.

  succersuri.

  PS.
  1. La cate firme avem in galati de ce nu le luati la rand sa vedeti ce le doare, ce asteapta de la politicienii nostril? Cum mai suporta nivelul de taxe si impozite? Ce I-ar ajuta daca s-ar schimba in legislatia??
  2. La cate sate aveti unde se vinde Viata Libera ...de ce nu le luati la rand sa vedeti ce prioecte are administratia locala, ce spun cetatenii pe la birt, scoala, dispensar, camin, biserica, politie, pe unde mai muncesc oamenii aia?

  Mai lasati-ne cu cine strange caca de caine, custile de la caine un bloc sau reclamatiile unor pensionari vis a vis de tot ce misca.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.