Campanie VL „Să-ţi pese de Galaţi!”: Cine strânge PET-urile din jurul restaurantelor plutitoare?

Campanie VL „Să-ţi pese de Galaţi!”: Cine strânge PET-urile din jurul restaurantelor plutitoare?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Garda de Mediu i-a dat un avertisment lui Răzvan Avram, patronul pontonului-restaurant din imagine * Acesta spune însă că ar trebui ca poluatorul să plătească, fiindcă gunoaiele vin pe Dunăre din amonte


Dunărea s-a transformat, odată cu inundaţiile şi apa care vine din amonte, într-o întindere de plastic. Sute de PET-uri şi de deşeuri s-au adunat în jurul pontoanelor – restaurant acostate lângă Faleză, printre care şi cele deţinute de fostul director al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, conservatorul Răzvan Avram. Evident, patronii de astfel de restaurante nu sunt responsabili pentru PET-urile de pe Dunăre, dar sunt responsabili pentru modul cum arată Dunărea în jurul pontoanelor pe care le deţin.
Răzvan Avram a fost deja somat de Garda de Mediu să cureţe zona, iar dacă acesta nu rezolvă problema poate primi o amendă cuprinsă între 50 mii de lei şi 100 de mii lei. Avram a confirmat că Garda de Mediu i-a dat un avertisment, în schimb acesta ameninţă că va ataca măsura în instanţă, pentru că nu el este poluatorul. „În aceste cazuri, poluatorul trebuie să plătească, ori eu nu sunt poluator. Primarii localităţilor din amonte trebuie verificaţi dacă curăţă. Eu ce vină am dacă vine apa cu gunoiul spre mine?”, ne-a declarat Răzvan Avram. Acesta a mai spus că în momentul de faţă o curăţenie finală nu poate fi făcută, pentru că Dunărea este încă mare, iar apa încă mai aduce din amonte astfel de mizerii.
N-o fi Avram cel mai harnic patron de terase plutitoare - chiar dacă ne-a declarat că încearcă să cureţe zona în fiecare zi -, dar nici nu putem să îl acuzăm de existenţa PET-urilor pe Dunăre. Până la urmă, PET-urile acestea au fost aruncate tot de către cetăţeni. Dacă în jurul pontonului ar fi fost numai deşeuri verzi, atunci da, vina ar fi fost numai a lui că nu curăţă – şi poate al primarilor localităţilor din amonte, dar atâta timp cât apa ajunge la Galaţi plină de deşeuri din plastic, avem dovada că educaţia românilor încă este deficitară.

 

Citit 2285 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2013 17:48

5 comentarii

 • postat de Adrian
  Miercuri, 26 Iunie 2013 18:16
  Inca un bun gospodar al Galatiului. Daca in fata unui restaurant de pe un bulevard oarecare ar arunca nesimtitii pet-uri si pungi de tot felul patronul ar lasa mizeria in fata restaurantului doar pentru ca nu a facut-o respectivul restaurant? Mentalitate de dobitoci!!! Daca ti-ai facut ponton pentru castiguri personale ocupa-te si de curatenia din jurul lui pentru ca si acolo se vede bunul simt al proprietarului care se pare ca ii lipseste domnului Razvan Avram. Rusine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gelu
  Miercuri, 26 Iunie 2013 12:10
  Păi dacă Dl Răzvan Avram este Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi cum să aibă el timp să-şi cureţe pontoanele de PET-uri...? Păi el este bugetar plătit de noi şi trebuie să-şi facă acolo treaba întâi şi cu eficienţă maximă, nu? Aşa că probabil va lăsa pontoanele în grija altor sărmani care nu au de lucru, să câştige şi ei un ban cinstit.. ;) Mare nesimţire la bugetarii ăştia!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 26 Iunie 2013 09:01
  Razvan Avram actualul DIRECTOR EXECUTIV al Agentiei Judetene de Plati şi Inspectie Socială Galaţi isi lasa pontonul plutitor
  (numit restaurant - sic - desi daca vrei sa comanzi ceva de mancare in cursul zilei esti scuipat in ochi)
  plin de mizerie fara sa inteleaga ca in 2 zile ar strange toate pet-urile cu usurinta !

  ai o plasa cu bat de 3 metri si ceva saci menajeri si strangi in maxim 2 zile toate pet-urile, pe care le duci cu masina de transport a firmei la gunoi, sau faci cerere la ECOSAL sa vina sa le ridice (sunt ale primariei, nu sunt generate de ponton).


  Oricum dpdv legal ECOSAL trebuie sa curete TOT GUNOIUL DE PE RAZA MUNICIPIULUI GALATI, si faleza si luciul de apa de langa faleza, (si pontonul are activitate economica in orasul Galati) si deci ECOSAL ar trebui sa curete.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ioan
  Miercuri, 26 Iunie 2013 08:43
  Cred ca in primul rand este obligatia patronilor de restaurant. E imaginea LOR de decenta, respect civic si curatenie in jurul localului. Apoi mai este si Administratia Locala care nu-si face treaba normal, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de liliana
  Miercuri, 26 Iunie 2013 08:11
  Razvan Avram actualul DIRECTOR EXECUTIV al Agentiei Judetene de Plati şi Inspectie Socială Galaţi, aşa ar fi trebuit Nicoleta Onofrei nota 3 sa scrii.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.