Student sirian blocat în Vama Veche/ Fără permis de şedere, în aşteptarea azilului

Student sirian blocat în Vama Veche/ Fără permis de şedere, în aşteptarea azilului

Foto: reporterntv.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

* Ahmad Horo a încercat în toamnă să se înscrie la Facultatea de Medicină din Galaţi, dar nu a adus toate actele necesare


Un sirian, ce dorea să se înscrie la cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a făcut un scandal monstru în punctul de trecere a frontierei Vama Veche.
Ahmad Horo este prins între state de mai multe zile, de când a aflat că permisul său de şedere în România nu mai este valabil şi nu mai poate intra în ţară. Tânărul se întorcea din Turcia, unde îşi vizitase familia, iar acum este decis să ceară azil politic în România. Sirianul este căsătorit cu o româncă şi susţine că nu înţelege de ce i-a fost ridicat dreptul de şedere.
Situaţia sirianului este una cel puţin ciudată. Deşi susţine că ar urma facultatea la Galaţi, lucrurile nu stau tocmai aşa. „Ahmad Horo a cerut, în octombrie 2013, transferul de la Universitatea Ovidius la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. El absolvise anul al treilea la Ovidius şi ar fi vrut înscrierea în anul al patrulea la Galaţi, dar conducerea de aici nu i-a aprobat. I s-a spus că poate să fie înscris în anul al treilea. Studentul a făcut plângeri la minister, dar până la urmă nu i s-a acceptat înscrierea decât în anul al treilea. În cele din urmă, a zis că acceptă şi această variantă, dar nu a venit să se înscrie în anul universitar 2013-2014”, a declarat pentru "Viaţa liberă" Bogdan Nistor, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.
Pe de altă parte, soţia sa, Ana Maria Horo, spune că nu înţelege calvarul prin care trece soţul său. "Cei de la Poliţie spun că eu aş fi de vină pentru întreaga situaţie. Nu înţeleg de ce. El stă în continuare cu mine aici, la Sibiu, şi ne înţelegem foarte bine. El ar fi vrut să se transfere la Galaţi în acest an, însă cei de acolo i-au spus că ar mai fi avut nevoie de nişte acte. Suntem disperaţi şi vrem ca întreaga situaţie să se rezolve cât mai repede", a spus aceasta.
Autorităţile afirmă că i-au anulat permisul de şedere după ce ar fi aflat chiar de la soţia sirianului că nu mai locuiau împreună de mult timp, ceea ce reprezintă o încălcare a condiţiilor pentru care se acordă acest drept. Sirianul susţine că va rămâne în Vamă până când autorităţile îi vor acorda azilul politic.

Citit 2031 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 16:59

2 comentarii

 • postat de Ana-Maria Sâmbătă, 15 Februarie 2014 13:18 5.15.225.*** Link la comentariu
  4
  0

  Am fost obligata sa spun acele minciuni din data de 21 ianuarie, chiar de arabul acesta Horo, dar si de prietenii lui arabi! Am fost agresata, ba chiar batuta, am fost tinuta in casa, mi se interzicea de catre acest Horo sa ies chiar si cu prietenele/colegele mele, ba mai mult nu aveam ce manca doar pt, faptul ca el ma tinea flamanda. Nu primeam nici un ban de la el, cu toate ca eram casatoriti. Tot acesta mi-a interzis sa mai vorbesc si cu familia mea, avea de gand sa imi schimbe si nr. de telefon. Mai vreau sa spun ca acest Mihai, proprietarul garsonierei unde am locuit cu Horo, este un mare mincinos, nu stiu cum poate abera faptul ca eu inca locuiesc impreuna cu fostul sot! Dar cel mai mult m-a deranjat faptul ca Mihai declara fals ca si cum aceasta mascarada ar fi fost pornita din cauza mamei mele. Nu este adevarat, este doar un mincinos care a fost si el, la randul lui aburit si mintit de Horo Ahmad, iar mama mea chiar nu avea nicio legatura cu relatia noastra. Important este faptul ca sirianul a dorit sa obtina cetatenie romana si viza aici in Romania, iar eu cand mi-am dat seama de acest lucru, singura(fara mama, fara tata, fiind neinfluentata chiar de nimeni), am luat aceasta hotarare de a divorta!.Nici nu vreau sa mai aud de numele sirianului, vreau ca acest proces de divort sa sa termine cat mai repede, am o viata frumoasa inainte, sunt studenta la Medicina si nu sunt de acord ca de azi inainte sa isi mai bata joc de mine cineva.

  Raportează
 • postat de Mihai Joi, 23 Ianuarie 2014 00:50 82.77.213.*** Link la comentariu
  8
  1

  Acest articol este plin de inadvertente. Ii cunosc personal si pe sirian si pe sotia lui, pentru simplul fapt ca locuiesc cu chirie in garsoniera MEA. Toata aceasta mascarada a fost pornita de mama fetei, care nu il vrea pe sirian de ginere, din motive RASISTE ! Sotia lui il iubeste, sunt impreuna pe bune si voi ziaristi de 2 lei, informati-va inainte sa scrieti minciunile altora.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.