Întrebare pentru primar: Când se va termina cu mocirla de pe Coşbuc?

Întrebare pentru primar: Când se va termina cu mocirla de pe Coşbuc?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Cum subsemnatul acestor rânduri a fost de mai multe ori pe Bulevardul George Coşbuc în acest an, inclusiv pentru plata impozitului la Cimitirul Eternitatea, am luat-o la pas de la un capăt la altul. Aceasta pentru a mă convinge dacă starea jalnică în care se prezintă trotuarele, carosabilul şi poluarea la cel mai înalt nivel din oraşul nostru se regăseşte pe toată lungimea străzii, de la sud la nord.

Să o luăm de la Păpădie (din faţa blocului M1) la pas. Până la intersecţia aflată la benzinăria din stânga, totul este perfect. Cum ai trecut de semafor, începe iadul, pentru că până la cimitir (cu toate că bordurile şi carosabilul sunt perfecte) suprafaţa trotuarelor depăşeşte „mocirla” existentă pe un drum de ţară pe timp de iarnă, chiar şi în faţa porţilor unor case sau ale unor depozite de materiale. Pe scurt, trotuarele, în marea majoritate, sunt late de câte 5 - 6 metri, cu tot felul de denivelări, gropi cu mâl şi cu apă, iar în multe locuri, bordura fiind mai înaltă decât nivelul trotuarului, apa nu se scurge în stradă şi bălteşte multă vreme, mai ales anul acesta, când am avut multă zăpadă. Sunt situaţii când nu poţi circula pe trotuar fără să ai bocanci sau cizme de cauciuc.

Al doilea necaz care face parte din iadul acestei străzi îl reprezintă existenţa unui număr mare de spălătorii, vulcanizări, depozite cu tot felul de materiale, inclusiv cauciucuri pentru toate tipurile de maşini, care, pe tot timpul zilei, au trotuarele din faţă mai mereu ocupate. În aceste condiţii, cauţi să te orientezi printre maşini, pentru a circula. Cea mai acută problemă este că orice spălătorie este în plină activitate, aşa că ai ocazia să simţi jetul aruncat pe maşină şi, ca trecător, ai ocazia să inhalezi substanţe care dăunează sănătăţii şi care poluează zilnic atmosfera. Această poluare predomină în zona unde funcţionează aceste activităţi, încât foarte mulţi proprietari şi-au vândut casele şi au plecat în alte cartiere din oraş, iar în locul acestora au apărut ateliere şi magazine. Şi cum această parte a oraşului este aproape de centru, i se mai spune şi zona rezidenţială, pe strada George Coşbuc s-au construit şi se construiesc în continuare vile şi case noi. Cum au aprobat Primăria şi Comisariatul pentru Protecţia Mediului funcţionarea acestor activităţi care poluează atmosfera şi aerul pe care-l inhalăm, crescând riscul de îmbolnăvire a cetăţenilor?

N. Măstăcăneanu"

Citit 2153 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.