APEL UMANITAR/ Un tânăr talent al Galaţiului se LUPTĂ CU BOALA. Să-l ajutăm pe Nony Borşan să trăiască!

APEL UMANITAR/ Un tânăr talent al Galaţiului se LUPTĂ CU BOALA. Să-l ajutăm pe Nony Borşan să trăiască!
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Nu sunt părinte, dar ştiu, cu fiecare fibră a sufletului meu, că nimic nu-l doare pe un părinte mai mult decât suferinţa copilului său. Ar face orice să-l ajute, şi-ar da viaţa pentru el şi asta nu e o glumă. Uneori, însă, toate eforturile părinţilor se lovesc de o realitate care le depăşeşte puterile: toată zbaterea lor nu e de ajuns, fiindcă oricât efort ar face, nu pot suplini lipsurile unui sistem cum este cel românesc de sănătate. Cu toţi medicii lui minunaţi, şi avem mulţi, sistemul acesta este, uneori, mai bolnav decât noi. Iar boala care atacă e mai puternică decât iubirea unor părinţi.

Fela şi Nelu Borşan nu sunt nişte părinţi obişnuiţi, ci nişte eroi. Îi cunosc de peste 16 ani şi niciodată nu i-am văzut altfel decât ca pe nişte părinţi generoşi, unul cu celălalt, cu propriul lor copil, Neluţu, dar şi cu noi, ceilalţi, familie, prieteni. Îndrăgostiţi de muzică şi unul de celălalt, au făcut tot ce le-a stat în putinţă să sprijine pasiunea unicului lor copil, Nony, cum i s-a spus mai târziu în show business.

Nony a cântat de la trei anişori, de la cinci a studiat pianul şi chitara, împărţind din lumina şi din talentul lui tuturor celor pe care i-a întâlnit. Pe lângă înclinaţia nativă spre muzică, Dumnezeu i-a dat lui Neluţu Borşan un caracter minunat, pe care părinţii l-au ajutat să şi-l şlefuiască de-a lungul anilor. Totul părea să-i meargă minunat, a muncit enorm, a absolvit, în paralel Facultatea de Compoziţie Muzică-Uşoară şi Facultatea de Jurnalism, din Bucureşti şi lucra la mai multe proiecte muzicale, când, luna aceasta, boala a lovit. Câteva simptome aparent inofensive s-au agravat rapid, iar diagnosticul, tradus din termeni medicali, a venit ca un fulger: o formaţiune tumorală de mărimea unei portocale pe partea frontală stângă a capului.

Nu era timp de pierdut, aşa că, pe 12 noiembrie, Neluţu a fost operat de către prof. dr. Gorgan Radu Mircea, neurochirurg, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti. Întreaga echipă de medici a făcut tot ce a putut, acum e rândul nostru, admiratori, prieteni, foşti colegi sau pur şi simplu oameni din acest oraş să-l ajutăm pe Nony să învingă boala. Recuperarea este lungă şi anevoioasă, este nevoie de timp, răbdare şi mai ales de bani. Şi dacă părinţii lui Neluţu au din plin şi răbdare, şi timp, banii sunt, şi pentru ei, o problemă. Haideţi să-i ajutăm să-şi salveze copilul! Oricine poate şi doreşte să ajute, are la dispoziţie conturile: RO32RNCB0318032335980001 şi RO50RNCB0522100915250001, deschise la BCR, titular Borşan Mihai Ionel.

Orice sumă este de ajutor, fiindcă lupta e grea şi de durată. Cu aparatură performantă şi tratamentele cele mai bune, un tânăr talent al Galaţiului are o şansă să ne încânte iar cu muzica lui. E nevoie doar de noi, de sprijinul nostru, oricât de mic.

Fiecare bănuţ, dar şi încurajările, pe Facebook - ce pot fi TRANSMISE AICI - sau prin intermediul ziarului, îi fac mult bine şi îl întăresc pentru lupta pe care o are de dus, zilnic, pentru a-şi recupera forţele.

Haideţi să dăm dovadă, ca în atâtea alte cazuri, de suflet mare şi să-l ajutăm pe Neluţu!

Citit 7635 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.