Raportează comentariu

@ Romania - tara frumoasa
Asta sa le-o spui si celor ~ 8 milioane de romani care au plecat in afara si nu s-au mai intors, asta sa le-o spui si pensionarilor care iau o pensie de mizerie si o platesc toata pe intretinere si medicamente, asta sa le-o spui si celor saraci care cauta in pubelele infecte si defecte neschimbate de ani de zile pentru un pet reciclabil ,asta sa le-o spui medicilor care te pun sa vii cu spirtul si pansamentul de acasa, asta sa le-o spui profesorilor care platesc creta si buretele din buzunar si excursia unui elev sarac, asta sa le-o spui si celor care au murit sau vor muri muscati de caini,asta sa le-o spui si la sutele de parlamentari corupti care nu stiu decat sa ingrase conturile sub alte nume si declara doar masina de tuns iarba la fisc, sigur vor asimila totul in doi timpi si trei miscari si vor pleca de urgenta in croaziera prin Carpati calare pe camera de la tractor ...asta daca timpul liber le permite ca nu e usor sa lucrezi cel putin 10 ore pe zi si sa cazi obosit acasa de nici sa mananci nu iti mai arde.
Se munceste pe un salariu de mizerie si multi nu iau nici macar minimum pe economie. Traim pentru a munci sau muncim pentru a trai ?
Da-le o importanta suma de bani si intreaba-i ce aleg , sa plece inafara sau sa vada Parcul National Retezat.. de saracie ? Jumatate vor pleca iar jumatate vor alege sa ramana sa platesca datoriile si sa isi cumpere un medicament sau caiete pentru la scoala la copii.Si eu as pleca si nu m-as mai uita inapoi decat sa imi ajut rudele .Cei care prefera sa ramana si sa munceasca in tara si sa plateasca jumatate din salariu pe impozite si taxe care pana la urma ajung sa fie folosite de parlamentari pentru a cumpara pachete de actiuni mai mult decat le permite legea ca persoana fizica.
Vine vara, vine caldura, iti recomand sa faci o plimbare seara prin oras si sa cugeti la cele spuse de mine dar sa ai grija sa nu calci pe vreo bezea proaspata de caine atunci cand te feresti sa strivesti gandacii mari si negri care vor alerga pe trotuare si pe pereti de foame.
Plecati cu totii daca puteti in afara nu mai stati sa munciti si sa platiti taxe si impozite care umfla buzunarele parlamentarilor corupti ce se fac ca se sinucid sau fac teatru in strada ,asta in cazul in care ii mai gasesti "prin/in tara" ca au reusit deja unii si s-au facut disparuti .

"mancarea cu gust metalic, chimic, fad... " ? pai cam asa sunt si rosiile, ardeii, castravetii modificati genetic pe care ii cumparam mai ieftin din piata si adusi din import.
Ce te impiedica sa iti faci o mamaliguta cu sarmale in afara ? Nu au malai de vanzare ? Suni rudele sa iti trimita..Nu ai timp sa gatesti ? Iei legatura cu diaspora romana si sigur un roman va avea un restaurant cu mancare romaneasca.