Raportează comentariu

la cum sunt manipulate la nivel inalt si taiate hectare intregi de padure in romania , o sa ramanem cu padurile doar din poze.Dorinta parlamentarului cu un IQ de bibilica de castiguri rapide il face sa taie sute de hectare si sa vanda la export lemnul.
Daca ar sti ca tara se poate reface economic foarte repede din vanzarea produselor cu valoare adaugata mare ar crea noi fabrici cu locuri de munca si toata lumea ar trai mai bine si ar lasa copacii in pace, sa nu ii mai taie doar din dorinta unui castig rapid.

Produse cu valoare adaugata mare la export : masinile, aparatele si echipamentele electrice, vehiculele de transport, articolele chimice, materialele plastice sau cauciucul.
Produse cu valoare adaugata mica : uleiurile minerale, materialele de constructii, metalele, textilele, pielaria si LEMNUL NEPRELUCRAT.

Dezastrul din pădurile României: în ultimii 20 de ani s-au tăiat ilegal 366.000 ha de pădure, cauzând prejudicii de 5 miliarde de euro.
Sute de mii de hectare teren forestier au fost înstrăinate în perioada 2006-2013 către fonduri de investiţii străine. Unele tranzacţii au avut la baza retrocedări frauduloase – a se vedea, spre exemplificare, vânzarea munţilor Puru, Galbenu, Petrimanu, obţinuţi cu acte false şi înstrăinaţi unor investitori din Austria.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, a propus 0 (ZERO) EURO subvenţii din bani europeni pentru sectorul silvic în perioada 2014-2020. Proiectul PNDR a fost întocmit de firma austriacă GBI Consulting pentru 3,5 milioane EURO, fără TVA, conform unui contract din august 2013.
Firma cu capital austriac Holzindustrie Schweighofer prelucrează anual peste 2,6 milioane metri cubi rasinoase , având o pozitie dominanta pe piata lemnului. Compania a anuntat investiţii într-o nouă fabrică care să ducă capacitatea totală de prelucrare la aproximativ 3,5 milioane metri cubi pe an. Capacitatea de prelucrare ar depăşi, în această situaţie, resursele forestiere de răşinoase care pot fi furnizate de pădurile României, conducând la supraexploatare şi tăieri ilegale.
http://lemn.fordaq.com/fordaq/news/Romsilva_Schweighofer_busteanrasinoase_busteanfoioase_35780.html

Semnati petitia online Salavati Padurile Romaniei http://www.petitieonline.com/salvati_padurile_romaniei .
(link oficial, de altfel recunoscut si de http://ora-pamantului.ro/wordpress/ )
Doar 10 galateni au semnat pana in prezent, restul de 1907 fiind din tara sau strainatate. Petitia poate fi semnata si anonim, se cere confirmare pe email.