Raportează comentariu

Problemele semnalate de dna Marchis au mai fost semnalate de mine si de alti concesionari personal, prin presa si petitii. Cetateanul din articol are o problema similara banuiesc. Omul a protestat asa din disperare. Modul de solutionare al cazului nu a fost cel mai potrivit, dar nici al autoritatilor care l-au mai pedepsit inca o data.

Problema nr. 1 semnalata de d-na Marchis se poate rezolva asa cum s-au rezolvat si in alte orase din tara, inclusiv Bucuresti. Cum? Prin declaratie notariala pe proprie raspundere, fara implicarea Societatii Gospodarire Urbana. La Galati de ce nu se poate?
Detin 3 locuri de veci, pe care familia mea nu le va putea folosi, deoarece nu putem rezolva problema succesiunii celor 3 concesionari din motive speciale. La nevoie vom solicita locuri la urgenta, ceea ce mi se pare absurd si neomenesc.

Problema nr. 2 Transformarea locurilor de veci in concesiune pe 25 de ani reprezinta un abuz, o incalcare a legii. Regulamentul cimitirelor bucurestene respecta clauza "pe veci" ,pentru ca si concesionarii doresc acest lucru. Se stie ca un drept castigat nu poate fi abrogat retoactiv. Orice concesionar care are optiunea ''pe veci" nu renunta de buna voie la acest drept. De ce obligati concesionarii la optiunea pe 25 de ani? Daca CL s-a hotarat sa introduca numai optiunea de 25 de ani o putea introduce in regulament de la data propunerii, nu retoactiv, care reprezinta o incalcare a legii.

Problema nr. 3 La concesinile prin donatie se percepe o taxa de 200 la suta si in cazul donatiei facuta intre membrii familiei, pentru descurajarea mitei, lucru care nu se intampla la alte cimitire din tara. Aceasta clauza trebuia specificata numai in cazul persoanelor straine, nu in cadrul familiei. O tampenie, o absurditate!
Asadar, rog CL nou ales si Societatea Gospodarire Urbana sa analizeze problemele semnalate si sa incerce rezolvarea lor in concordanta cu legea si cu cerintele concesionarilor. Se poate! Un raspuns din partea autoritatilor mentionate ar fi binevenit.