Raportează comentariu

Hai sa va explic de ce oricum sistemul APATERM este FALIMENTAR !

1) Legea a fost facuta in mod idiot, pentru ca societatile de incalzire termica centralizate, detinute de statul roman dupa comunism, au ramas in curtea statului roman, prin Primarii
si acestea pentru ca sa nu aiba IN RESPONSABILITATE contracte cu mii si mii de clienti unici - proprietarii de apartamente - au vrut sa aiba in loc de zeci de mii de contracte cu Proprietarii de apartament sa aiba doar cateva sute de contracte cu Asociatiile de Proprietari !!!

Adica sa se ocupe Asociatiile sa stranga banii si sa ii forteze pe rai-platnici sa plateasca !! desi Asociatiile de Proprietari NU AU NICI-O POSIBILITATE sa inchida agentul termic doar pentru un singur rau-platnic, sau sa il forteze sa plateasca !!!!!!!!
Si mai mult, chiar daca ar putea, nu au dreptul pentru ca Serviciul este al APATERM si proprietatea este a PROPRIETARULUI !
Cu alte cuvinte se arunca IN MOD IDIOT responsabilitatea Asociatiilor de proprietari care oricum NU POT GARANTA CU NIMIC ! Nu au in proprietate nimic !!

2) Dorinta de a face contracte individuale este mare, dar fara contorizare separata, APATERM se va alege cu zeci de mii de contracte care v-a trebui sa le respecte !!! sa dea agent termic la toti clientii pe baza unui contract care trebuie sa il respecte !
Si nu va putea !!! Si astfel APATERM nu numai ca va avea gestiunea a zeci de mii de contracte cu Proprietarii (care este real si corect, dar si greu, costurile se ridica) dar si ii obliga sa aiba agent termic la temperaturile corecte, in toate tevile si caloriferele fiecarui client.

IN CONCLUZIE: Nu numai ca legea este proasta, si nu numai ca s-au adaugat norme noi care CONSOLIDEAZA IDIOTENIA din lege, dar APATERM nu si-a dorit si nu isi va dori NICIODATA sa aiba contracte individuale cu Proprietarii !
Pentru ca le vine usor cu Asociatii de Proprietari, care sunt doar cateva sute, pentru ca se pierd banii si notiunea de eficienta energetica, APATERM stiu ca pot sa dea in judecata Asociatiile pentru datorii si penalitati, si stiu ca Asociatiile nu ii vor da in judecata pentru INEFICIENTA ECONOMICA, SERVICIU PROST, CALCULE GRESITE si scapa !

Pe cei de la APATERM nu i-a interesat si nu ii intereseaza eficienta economica sau corectitudinea !
Ii intereseaza sa aiba relatie cu Asociatii datornice si sa li se anuleze datorii care includ si ineficienta proprie economica a APATERM !
De fapt din totdeauna APATERM si-a ascuns falimentul in datoriile locatarilor rai-platnici si COSTUL MARE si FALIMENTAR al serviciilor care le ofera, le ascund in toate penalitatile, si apoi in anularea lor de catre Primarii si Guvern.

Este un sistem mincinos si cancerigen, falimentar.

Imediat daca s-ar pune in functie plata cu contract individual, si sa respecte contractul cu Propietarul BUN PLATNIC care nu numai ca nu este o parte slaba (Asociatiile datornice) ci un CLIENT CU DREPTURI EUROPENE si se va trezi data in Judecata daca nu ofera serviciul ca in Contract !
Si astfel va iesi la iveala FALIMENTUL DE FACTO al APATERM.


PS: multe vorbe, dar o sa vedeti ca nu o sa se schimbe nimic.
PS2: singura sansa, centrala de apartament pe gaz si contorizare separata apa-rece (cand se putea)