Raportează comentariu

Aerisitoarele automate sunt dispozitive automate de scoatere a aerului montate în partea cea mai înaltă a coloanei principale de încălzire a scării.Sunt de fapt flotoare ce au mod de acționare cu a flotoarelor bazinelor de la toalete, la scară mai mică. Din experiență aceste flotoare se înțepenesc pe deschis sau pe închis din cauza mizeriei de pe coloană,fiind cam ineficiente pe instalațiile blocurilor ce sunt pline de mizerie, piatră, mâl ș.a. Nu mai că la umplerea coloanelor aruncă mizerie, aer cu apă murdară.
O altă problemă este eliminarea vasului de expansiune ce se află tot în punctul cel mai înalt a coloanei pe scară, uscător ce are rolul său în siguranța instalației de încălzire evitându-se spargerea caloriferelor din apartamente prin modificarea presiuni.
O altă problemă este umplerea neechilibrată a instalațiilor pe mai multe scări, cei de la etajele superioare prinzând aer deoarece instalația se umple la etajul doi sau trei, pentru că cel de la patru a eliminat circuitul primar de încălzire.