Raportează comentariu

"În primul rând, trebuie să spunem foarte clar că între Apaterm şi proprietarii de apartamente se vor încheia nişte convenţii şi nu nişte contracte. "

cu alte cuvinte sunt niste CONVENTII si nu CONTRACTE tocmai datorita motivelor care spuneam zilele trecute.

Apaterm nu o sa rezolve absolut nimic pentru ca nu poate, dar mai ales nu vrea !

CARE ESTE SITUATIA ACUM :
1) ca sa se poata factura, trebuie avut un instrument de masurare, conform legii
acest giga-calorimetru este foarte scump si este din banii Apaterm si de aceea nu se monteaza decat unul pe scara
In plus, nu se pot monta in apartamente alte giga-calorimetre mai mici pentru ca sunt foarte multe tevi, coloane (se monteaza doar pe tur)
In plus, Apaterm intereseaza sa masoare in scara blocului si NU O INTERESEAZA si NU VREA SA STIE cate grade ajunge la ultimul etaj 10-11 de exemplu intr-un bloc inalt, pentru ca stie ca sunt pierderi si tevi vechi si proaste.
In plus, exista notiunea de repartitoare care evalueaza, o masurare intr-un fel a caldurii din fiecare apartament/calorifer, existand si normele respective legale DAR SUNT FORTAT ACCEPTATE pentru ca nu au pur si simplu o solutie de impartire a costurilor.

2) din cauza ca NU POTI AVEA UN CONTRACT INDIVIDUAL daca nu ai un sistem de CONTORIZARE INDIVIDUAL atunci tot timpul Apaterm (pentru ca va da caldura la gramada) va dori plata la gramada.
Ei poata sa emita conventii de plata individuale, pe care cei buni-platnici vor semna (si daca semneaza, si nu platesc vor risca pierderea apartamentului !!) dar cei rau-platnici NU VOR SEMNA si uite asa problema (nu ii forteaza nimeni) nu se rezolva.
Singura posibilitate de a avea un contract individual cu facturare individuala, precum la gaze, energie electrica, cablu tv este ca SERVICIUL SA INTRE PE LA USA APARTAMENTULUI !
Cu alte cuvinte agentul termic Apaterm sa se duca pe casa scarii cu doua tevi mari - TUR - RETUR - din propilena si care sa intre cu contror de giga-calorimetru langa usa apartamentului si de acolo sa faca CETATEANUL proprietar toata tevaraia la calorifere.

DAR ACEST LUCRU EXTRAORDINAR DE BUN cei de la Apaterm nu si-l doresc, pentru ca pe factura unui asemenea persoane ar veni de plata o suma clara, si cetateanul respectiv avand contract direct poate sa dea in judecata Apaterm daca nu se respecta indicii de temperatura, si calitatea serviciului.
In plus, ar iesi la iveala, ca preturile Apaterm sunt cu mult peste a unei centrale de apartament pe gaz proprie !!!!!!!
Si asta este problema cea mai mare !
In plus Apaterm nu are banii NICI MACAR SA NU INTRE IN FALIMENT daramite sa mai traga tevi noi pe casa scarii - precum cele de gaz - cu angetul termic din propilena.

3) CE SE POATE FACE ?
sunt doua mari solutii

a) FALIMENTUL ACESTEI HIBE ODIOASE SI COMUNISTE Apaterm care functioneaza dupa logici comuniste, idioate si ilegale (ei dau in continuare agent termic la Asociatii care au datorii de miliarde si miliarde lei vechi !!! ABERATIA ECONOMICA DE PROPORTII ! pe baza unor angajamente ale presedintelui de asociatie - care dpdv bancar / garant are valoare nula !)

b)
1. sa mearga inainte pe CONVENTII DE PLATA dar doar cu cei care beneficiaza de serviciul Apaterm !
2. cei care au centrale de gaz proprii - sa faca doar dovada izolarii tevilor din apartamente !
3. cei care raman la Apaterm daca semneaza atunci sa garanteze cu apartamentul acumularea de datorii la Apaterm ! si sa garanteze Apaterm dreptul de a veni in inspectie in apartament si sa citeasca repartitoarele, sa le verifice daca sunt furate
4. cei care nu semneaza cu Apaterm atunci sa blindeze caloriferele si sa zideasca tevile !
5. cei care refuza sa semneze cu Apaterm si refuza sa blindeze caloriferele sa fie intre timp OPRIT TOT AGENTUL TERMIC LA TOT BLOCUL, si sa fie dati in judecata cei care refuza blindarea caloriferelor.
6. Apaterm sa SE OBLIGE LA SCHIMBATUL TEVILOR DIN PARTEA COMUNA (care inseamna doar subsol !! ca doar nu mai exista nicaieri calorifere pe scara blocului - sa fim seriosi) LA SUBSOL cu altele din propilena si cu extra-izolatie care sa nu aiba pierderi

CU TOATE ACESTE 6 PUNCTE, dar absolut cu INDEPLINIREA A TOATE ACESTE 6 PUNCTE (unul singur daca lipseste atunci este gresit) Apaterm poate scapa de faliment pentru ca va avea controlul pierderilor si controlul costurilor si a veniturilor.
Se va rezolva :
A) izoland subsolul blocului, nu vor avea pierderi ---- obligand pe cei cu centrale sa izoleze tevile nu vor avea pierderi --- in concluzie cei care sunt cu centrale de apartament nici nu vor trebui luati in calcul la ISTA sau nici nu vor trebui sa incheie conventii de servicii PENTRU CA NU VA EXISTA NICI-UN SERVICIU catre proprietarii cu centrale de apartament pe gaz proprii
B) cu cei care nu au centrale de apartament pe gaz proprii, si deci cu cei care doresc sa ramana in sistem cu Apaterm, au conditia de a avea ORI o conventie de plata si atunci vor plati direct Apaterm, ori daca nu semneaza o conventie vor trebui , vor fi obligati SA ISI IZOLEZE TEVILE (precum cei cu centrala) si sa blindeze / sigileze/ debaraseze CALORIFERELE proprii.

Astfel vor exista doar 3 tipuri de apartamente:
- proprietari care au centrale de apartament pe gaz proprii care au tevile izolate si nu au nici-o conventie cu Apaterm, si absolut nimic de plata
- proprietari care nu au centrala, au izolat tevile, au sigilat si debarasat caloriferele si nu au nici-o conventie cu Apaterm, si absolut nimic de plata
- proprietari care nu au centrala, si care au calorifere cu repartitoare si care au conventie de plata cu Apaterm

Astfel Apaterm se va putea baza doar pe cei buni-platnici, vor reduce circul si idiotenia, si vor avea o sansa de a nu da faliment, daca serviciul va fi mai ieftin decat o centrala proprie pe gaz.
In plus, Apaterm ar trebui sa NU MAI INCHEIE NICI-UN CONTRACT sau sa OPREASCA PUR SI SIMPLU FURNIZAREA AGENTULUI TERMIC cu Asociatiile, blocurile, scarile (defalcat daca e nevoie) care NU FAC izolarea tevilor la subsol, sau sa fie trecute in responsabilitatea Apaterm, in noile contracte.

Asta este singura solutie civilizata, legala si corecta.
Orice altceva inseamna MUNCA FARA CAP, FURT, FALIMENT, IDIOTENIE.