Raportează comentariu

Un pic cam naiv articolul asa ca presupun ca dna. Corina Dobre nu prea le are pe astea cu cortul. Acoperire GSM este in toata ţara asa ca un telefon cu GPS este util oricând, cu condiţia sa ai un mic panou solar să-l încarci pe telefon. Este util si la incarcat lanterna, element obligatoriu alaturi de harta, busola, cuţit, amnar sau chibrituri, pelerina de ploaie, ghete de traking, palariuta sau basma, sac de dormit, izopren, ochelari de soare, saci de gunoi. În plus aparatul foto, tabletele de dezinfectat apa şi o multifunctionala (lopatica/secure/foerastrau etc) sunt utile.
Nu campati niciodata pe malul unei ape ca la o viitura in amonte va poate lua apa cu tot cu cort. campati pe o ridicatura in apropierea apei. Nu campati sub copaci solitari ca sunt preferati de trasnet. Daca sunteti in zona cu ursi lasati focul sa arda toata noaptea, iar alimentele nu le lasati la vedere. Orice zgomot poate fi util in a impiedica un urs sa se apropie, daca nu este urs "cersetor", atunci va veni la resturile de alimente increzator ca nu pateste nimic. Felinele cele mai mari din România sunt râsii, dar nu ai cum sa te intalnesti cu ei "să menţii contactul vizual". Pisicile salbatice, mai ales motanii in calduri pot fi agresivi daca ii deranjezi noaptea, dar atacurile sunt izolate. Alte feline nu avem, dar in delta si Dobrogea continentala s-au semnalat sacali foarte insistenti in a fura alimentele, sau chiar caini de talie mica. Dintre toate animalele in pustietate oamenii sunt cei mai periculosi.
Oricum cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai cu tine intr-o astfel de iesire sunt partenerii de excursie. Nu te aventura singur niciodata oricat ai fi de pasionat sau de in forma ai fi. Risti sa nu te mai intorci
P.S. fiecare arma din trupele SUA are ghiduri de supravietuire detailate, care pot fi utile celor interesati.