United, înfrângere dramatică în finala Ligii I de futsal

United, înfrângere dramatică în finala Ligii I de futsal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fotbaliștii de la United au ratat șansa de a duce finala în "decisiv", după ce au pierdut, scor 2-4 (2-2, după prelungiri), în fața celor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc, în meciul disputat, marți seară, la Galați.

Conduși cu 2-1 la general, după înfrângerile de la Ciuc (de săptămâna trecută) și victoria de pe teren propriu (de luni), jucătorii gălățeni aveau presiunea finalului pe umeri, unde se aflau în această postură pentru al treilea an consecutiv.

Scorul a fost deschis de harghiteni, în minutul 11, după ce Mimi Stoica a trimis în bară în minutul 9. Avantajul oaspeților a fost de scurtă durată, căci imediat după repunerea de la mijlocul terenului, gălățenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, concretizată de Lașcu, cel care a marcat și al doilea gol al echipei United, cu 26 de secunde înainte de pauză.

A doua repriză, la fel de disputată, a avut numeroase ocazii pentru cele două echipe. Deja cu cinci greșeli pe tabelă, în minutul 35 gălățenii au comis-o și pe a șasea, care pentru oaspeți a însemnat lovitură de la 10 metri, trimisă în poarta apărată de Păduraru, și egalarea la 2-2.

Finalul de meci a fost extrem de încins, după o decizie ce a stârnit nemulțumirea staffului tehnic al echipei United, a jucătorilor gălățeni și a publicului, dar și un moment frustrant, când antrenorul celor de la Imperial, Cosmin Gherman - fost antrenor la United în sezonul trecut - a fost pe punctul de a-și scoate jucătorii de pe teren.

Au urmat cele două reprize de prelungiri, dar cum niciuna dintre echipe nu a reușit să se ”desprindă”, rezultatul finalei s-a decis prin loviturile de departajare, unde oaspeții au reușit să înscrie de două ori.

”Au fost două partide extrem de intense și de disputate. Vreau să felicit jucătorii pentru efortul depus și nu ne rămâne decât luptăm și anul viitor. Am făcut absolut tot ce s-a putut. În ceea ce privește arbitrajul, nu vreau să mă pronunț”, a declarat Florin Ignat, antrenorul jucător al United Galați.

Pentru gălățeni rămâne frustrarea celei de-a treia finale consecutive pierdute, cu Autobergamo Deva, Informatica Timișoara și, acum, cu Imperial Wet.

”United este un club profesionist, care are continuitate de ani de zile și vreau să îi felicit pentru ce fac aici. Când am venit la Galați, am venit cu gândul să fim campionii României, din păcate nu am reușit atunci. De la noi, dacă luăm valori individuale, suntem mult peste United, însă inima pe care o au acești băieți pe care i-am antrenat, aici s-a echilibrat ultimul meci. Dar cred că am meritat să devenim campionii României, e meritul jucătorilor, eu doar i-am îndrumat pe această cale”, a declarat Cosmin Gherman, antrenorul Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Citit 1714 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2019 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.